Flowtalk

Alexander Bard

Intressanta frågeställningar och banbrytande kunskap!

Alexander Bard känner vi som musikproducent, artist, författare och cyberfilosof.

Efter studier vid Handelshögskolan i Stockholm ägnade sig Alexander allt mer åt musik. Han grundade det största oberoende skivbolaget i Sverige och var även medlem i 90-talsbandet Army of Lovers, som har sålt över sju miljoner album världen över. På senare år har han spelat i band som Gravitonas och BWO som även de haft stora framgångar.

Med sin rappa tunga och ännu snabbare huvud är Alexander en föreläsare som levererar unika iakttagelser. Han vill skaka om vår världsbild då han argumenterar för att den digitala interaktiviteten innebär en historisk revolution av samma dignitet som en gång talspråket, skriftspråket och boktryckarkonsten.
I sin senaste bok Syntesism beskriver Alexander Bard och Jan Söderqvist en ny värld. Det är världen vi delar, men alla är inte medborgare.

Vad händer om vi utgår från att individualismen är en religion och att verkligheten i första hand är virtuell, inte fysisk? Tänk om Gud i själva verket är namnet på mänsklighetens alla drömmar projicerade mot en enda gemensam punkt, kan vi då komma åt den punkten? Alexander Bard menar att vi nu kan det. För första gången i mänsklighetens historia har det blivit praktiskt möjligt för världens sju miljarder människor att koppla ihop varandras drömmar i realtid. Verktyget är välbekant; Internet. Ett dramatiskt möte mellan metafysik och teknologi. Nu förvandlas tidigare passiva mottagare av framtiden istället till aktiva deltagare. Den participatoriska tidsåldern är här. Och den påverkar och förändrar spelregler på ett revolutionerande sätt.

Med engagerande iakttagelser, nya tolkningar och pedagogiskt språk bjuder Alexander på en lika utmanande som inspirerande samtidsanalys och inblick i morgondagen. Räkna med ständiga överraskningar, underhållning och information du inte hade en aning om!

Ämnen bl a:
- Globalisering
- IT
- Informationssamhället
- Makt
- Ekonomi

Ring 0765- 800 400 eller fyll i bokningsförfrågan nedan:

Rätt talare kan berika ett möte, förstärka eller understryka ett budskap och motivera, inspirera, roa och underhålla.
En moderator leder och optimerar möten, håller i den röda tråden, klargör sammanhang och leder debatter.
Våra erfarna underhållare fångar publiken, håller stämningen hög och skapar kontakt mellan scen och åhörare.