Flowtalk

Anette Norberg

Våga vilja vinna - tillsammans!

Anette Norberg är Sveriges bästa curlingspelare genom tiderna. Totalt bärgade hon tillsammans med sitt lag 23 mästerskapsmedaljer mellan 1984 och 2011. Hon har också en fil kand i matematik och matematisk statistik från Uppsala universitet. Genom detta har hon även rönt framgångar som chef i näringslivet.

På curlingarenan blev Anettes framgångsrika lag också omtyckta förebilder för svensk idrott i allmänhet och svensk damidrott i synnerhet.
Anette menar att elitidrott och framgång på andra områden handlar mycket om att våga.. .. T e x Våga prova nya vägar, att våga satsa högt och att våga misslyckas osv. Hennes sport, curling, är en extrem lagsport där varje individs prestation bygger på att den föregående spelaren i laget har gjort en bra prestation. Ett bra teamarbete, dvs att kunna kommunicera och samarbeta under press är en nödvändighet för att lyckas.
Det finns en hel del likheter mellan hur man uppnår sina mål inom idrotten och inom exempelvis näringslivet. Både på kort och lång sikt.
Mot bakgrund av sina erfarenheter både i näringslivet och idrottslivet har Anette blivit en respekterad talare i olika sammanhang. Hon ger handfasta råd och har fyra delar som hon fokuserar mer eller mindre på – allt efter önskemål från den som vill anlita henne:

  • Ledarskap inom idrott och näringsliv
  • Bygga lag inom idrotten och näringslivet
  • Resan mot 2 OS guld (och nå högt uppsatta mål) 
  • Hur kan man kombinera en civil karriär med familj och en elitidrotts satsning. 

Ämnen bl a.
- Lag
- Team
- Ledarskap
- Att våga
- Prestation
- Inspiration

Ring 0765- 800 400 eller fyll i bokningsförfrågan nedan:

Rätt talare kan berika ett möte, förstärka eller understryka ett budskap och motivera, inspirera, roa och underhålla.
En moderator leder och optimerar möten, håller i den röda tråden, klargör sammanhang och leder debatter.
Våra erfarna underhållare fångar publiken, håller stämningen hög och skapar kontakt mellan scen och åhörare.