Flowtalk

Angela Ahola

Första intrycket består!

Angela Ahola är doktor i psykologi, talare, författare och aktuell med hyllade debutboken ’Konsten att göra intryck’ (Natur och Kultur). Dessutom driver hon startup’en Tosify. Hon har gästat tv-program såsom Nyhetsmorgon i TV4, Gomorron Sverige i SVT, Efter Nio i YLE, Finlands motsvarighet till ’Efterlyst’, Breaking News med Filip och Fredrik, Aftonbladet Morgon i TV3, etc.

Angela är specialiserad på psykologin bakom det första intrycket, stereotyper, juridiska bedömningar och ickeverbal kommunikation. Här ryms frågor som har med psykologi och det mänskliga beteendet att göra. Exempelvis:

Vad ligger bakom det första intrycket och varför gillar vi vissa personer?
Hur fungerar människan på intryck?
Varför väljer vi en - och inte en annan produkt?
Vad får oss att känna oss trygga med ett företag och inte med ett annat?

Den ickeverbala kommunikationen är det som vi kommunicerar starkast fast vi inte alltid är medvetna om det. Innan människor köper ditt budskap, din tjänst eller din produkt så behöver man ha "köpt" dig som person. På en bråkdels sekund läser vi av våra medmänniskor och skapar oss en uppfattning om personen.

Angelas föreläsning Skulle du köpa dig själv? förklarar bland annat hur vi signalerar rätt i våra möten med andra och vad vi kan göra för att reparera ett dåligt intryck. Hon föreläser med engagemang och med hjälp av underbyggd fakta som tar med publiken på en tankeväckande och lärorik resa. Man blir även serverad igenkännande exempel ur vardagen. Mycket humor och en del allvar blandas med fascinerande vetenskapliga fakta om hur vi själva skapar rätt förutsättningar för en god relation. För alla som träffar kunder, medarbetare eller vill få ett trevligare klimat på arbetsplatsen, är det här den perfekta föreläsningen.
Ur innehållet:
• Hur får du andra att gilla dig på 1 minut?
• De tre viktigaste egenskaperna andra läser av hos dig
• Bästa digitala intrycket – vad krävs på nätet?
• Olika person – olika bemötande
• Går det att rädda ett dåligt intryck?

I den mycket underhållande föreläsningen Skulle du vilja ha dig själv som kollega? talar Angela om beteenden på jobbet och privat. Hon beskriver vilka hysteriska utmaningar det innebär att vara människa och förklarar att det förmodligen inte är ditt fel att det blev som det blev – snarare någon annans.
Mycket humor och lite allvar blandas med fascinerande vetenskapliga fakta om ditt och kollegornas beteende. Ibland är du fullkomligt briljant, charmig, effektiv, luktar gott och får alla att må bra. Och ibland är du raka motsatsen. Varför blir det så här? – och kan du göra något åt saken? Frågorna är många: Varför beter vi oss som vi gör? Är det möjligare att få en roligare arbetsplats? Kan du bli en gladare person än den du är? En varning är dock på sin plats. Föreläsningen riskerar för vissa åhörare att landa i slutsatsen att man faktiskt själv är inblandad i sitt eget liv; Att man måste ta någon form av ansvar för sitt eget beteende och för de eventuella förändringar man vill uppnå både på jobbet och hemma.
För alla som vill förstå sig själva, kollegorna och kunderna bättre och vill ha roligare på jobbet är det här den perfekta föreläsningen.

Om Angela:
“Det sätt som Angela förmedlar sin kunskap inom detta ämne görs på ett rakt, okomplicerat sätt som får alla att förstå och inse vikten av det Angela säger. Kan inte nog tacka för den insikt och förståelse vi fick, genom Angelas föreläsning, om hur den mänskliga hjärnan är ‘grundprogrammerad’ och hur vi reagerar i olika situationer.
//Ulf Camper NCC

Vi hade glädjen att med mitt jobb lyssna på Angelas inspirerande föredrag igår på Åland. Angela är en mästarinna på att framföra sitt budskap och får högsta betyg för sin presentation. Rekommenderas!
//Birgitta Ekblad, Skattemyndigheten, Åland

Ämnen:
- Ickeverbal kommunikation
- Första intrycket

Ring 0765- 800 400 eller fyll i bokningsförfrågan nedan:

Rätt talare kan berika ett möte, förstärka eller understryka ett budskap och motivera, inspirera, roa och underhålla.
En moderator leder och optimerar möten, håller i den röda tråden, klargör sammanhang och leder debatter.
Våra erfarna underhållare fångar publiken, håller stämningen hög och skapar kontakt mellan scen och åhörare.