Flowtalk

Ann Heberlein

Livet, döden & meningen med allt!

Ann Heberlein,är författare, kulturskribent, debattör och teologie doktor i etik. Hon är också universitetslektor på Centrum för teologi och religionsvetenskap vid Lunds Universitet.
Ann disputerade 2005 på en avhandling i etik som kretsade kring fenomenet förlåtelse. I sin doktorsavhandling "Kränkningar och förlåtelse" drevs tesen att allt inte bör förlåtas. Andra centrala begrepp i avhandlingen är skuld, skam, ansvar och ondska.

2008 fick Ann sitt stora publika genombrott med den självutlämnande boken ’Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva’, som är en självbiografisk berättelse om att leva med självmordstankar och svår ångest i samband med sin diagnos Bipolär sjukdom typ 2. Boken har sålt i över 260.000 exemplar. 2012 dramatiserades boken och sattes upp som teaterföreställning på Dramaten i Stockholm. Även Anns SVT-program 'Mina två liv' om bipolaritet blev en succé.
2015 kom boken ”Gud, om vi ska talas vid du och jag måste jag vara helt ärlig.

Ann föreläser ofta mot bakgrund av "sina ämnen" - inte minst med böckerna som utgångspunkt.
Föreläsningen '’Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva’ är ett intressant, aktuellt och angeläget föredrag om boken med samma namn. Ann pratar om att leva med självmordstankar och ångest i samband med diagnosen Bipolär sjukdom, en diagnos som blir allt vanligare i världen. WHO uppskattar att bipolär sjukdom är den sjätte vanligaste orsaken till funktionshinder för personer mellan 15 och 44 år.

I föreläsningen 'Gud, vem är du egentligen?' söker hon svar på de klassiska teologiska frågorna - om Guds egenskaper, om allmakten och ondskan - och ifrågasätter Guds patriarkala framtoning. Svaren hon finner och får är inte vad hon förväntar sig. Gud visar sig vara någon annan än den hon föreställt sig.

Oavsett vilken inriktning Anns föreläsning så blandar hon etik, filosofi och humor.

Ämnen bl a:
- Etik
- Filosofi
- Bipolaritet
- Teologi
- Livet

Ring 0765- 800 400 eller fyll i bokningsförfrågan nedan:

Rätt talare kan berika ett möte, förstärka eller understryka ett budskap och motivera, inspirera, roa och underhålla.
En moderator leder och optimerar möten, håller i den röda tråden, klargör sammanhang och leder debatter.
Våra erfarna underhållare fångar publiken, håller stämningen hög och skapar kontakt mellan scen och åhörare.