Flowtalk

Anna Bergholtz

Blind journalist som öppnar ögonen!

Anna Bergholtz är en tjej som inte ger upp i första taget. Hon är en riktig powerkvinna! Som 3-åring blev hon dömd till ett liv i rullstol - men i dag går hon.
Som 24-åring förlorade hon synen - men det har inte hindrat henne från att bli Sveriges och troligen världens första blinda filmrecensent. Idag är Anna utbildad journalist, socialpedagog, föreläsare och diplomerad coach

Genom sin erfarenhet vet Anna hur når man dit man vill, när det liv man är van vid att leva kastas omkull. Att göra valet och få en svaghet till att bli en styrka är nämligen något vi alla förmår, menar hon. På jobbet, i det privata och i livets alla skeden. Det handlar om en strategi och om förmågan att se fördelarna eller som Anna kallar det "bonusar". Allt detta tar Anna upp i sina uppskattade föreläsningar - som också kan kombineras med workshops. Självklart skräddarsys det hela efter önskemål, målgrupp och behov.

Nedan finns några exempel på föreläsningar med Anna:

Boosta ditt unika jag- Inspirerande och underhållande om att vända motgång till framgång, att oavsett förutsättningar nå sina drömmar. Om kraften i vår egen inställning och tillgången i människors olikheter. Anna berättar om sin resa från seende till blind, hur hon övervunnit inre och yttre hinder och lyckats förverkliga sina drömmar. Riktar sig till alla som vill ha en boost i arbetet, skolan eller det privata.

Bemötande! Sedd, hörd och berörd - Vi möts och bemöter varandra hela tiden. På jobbet, i affären och bland vännerna. Ibland i svåra skeden i livet. Men hur når vi en bemötandekultur där alla känner sig viktiga och välkomna? Det handlar om lika behandling, vilket i praktiken betyder olika behandling.

Blind, ett annat sätt att se - För alla som är nyfikna på hur det är att leva som blind. Det handlar om att se med sina andra sinnen. Om allt från matlagning, shopping, skola, arbete till hur en läser, ser film, reser och har en aktiv fritid. Ett spännande möte med smarta blindknep och fiffiga hjälpmedel. Riktar sig till alla åldrar och anpassas efter målgrupp. Passar perfekt för barn i förskola och grundskola, gärna i kombination med praktiska övningar för ökad förståelse av våra sinnen.

Mångfald! Vi och dom – tillsammans är vi oslagbara! - Varför stoppa varandra i fack när vi kan göra underverk ihop. Att mångfald är lönsamt har allt fler börjat förstå, men hur når man dit? Hur möter man mångfalden bland kunder, medlemmar, gäster, patienter, medborgare och medmänniskor? Hur inkluderar och tillvaratar vi allas styrkor och kompetens på en arbetsplats? Föreläsningen inspirerar och öppnar ögon kring det fantastiska som händer när vi vågar bredda normen och hur vi rent praktiskt går tillväga. Detta är en interaktiv föreläsning som riktar sig till både nybörjaren och den som är väl insatt i mångfaldsfrågan.

Ämnen:
* Bemötande
* Förändring
* Mångfaldoch lika behandling
* Vård, rehabilitering och assistans
* Möteskultur
* Funktionsnedsättning
* Inkludering och delaktighet

Ring 0765- 800 400 eller fyll i bokningsförfrågan nedan:

Rätt talare kan berika ett möte, förstärka eller understryka ett budskap och motivera, inspirera, roa och underhålla.
En moderator leder och optimerar möten, håller i den röda tråden, klargör sammanhang och leder debatter.
Våra erfarna underhållare fångar publiken, håller stämningen hög och skapar kontakt mellan scen och åhörare.