Flowtalk

Annika Lidne

Med ett djupt och brett intresse för framtids- och företagsfrågor!

Annika Lidne är entreprenör och konsult inom digitalisering, onlinekommunikation och “digital managementkonsulting”. Hon är också en av Sveriges mest anlitade föreläsare och kända profiler kring sociala medier, internetmarknadsföring, innovation och digital affärsutveckling, och förekommer ofta i media som expert i dessa ämnen.

Hon har varit VD för flera bolag i media-branschen samt även byggt upp den juridiska nyhetstjänsten 'PointLex' samt grundat Sveriges första affärsjuridiska tidning, 'PointLex Legala Affärer'. Idag driver hon utöver sin konsultverksamhet, också startupföretaget 'Dramatify', är senior advisory board member på den främsta svenska startuphubben 'SUP46', och huvudförfattare till Svenska Startupmanifestet som idag används av regering och riksdag som checklista för startupfrågor.

Annika föreläser och håller workshops kring hur du arbetar för att anpassa ditt företag, din produktutveckling och din kommunikation till det nya digitala nätverkssamhället. Vi är just nu inne i ett skifte där många gamla erfarenheter, sanningar och metoder ställs på huvudet och utsätts för konkurrens av teknikskiften, startups och beteendeskiften hos kunder.

Annika utgår alltid ifrån uppdragsgivarens önskemål inom sociala medier, marknadsföring på internet, digital ekonomi och internetrelaterad affärsutveckling. Hon specialskriver de flesta av sina framträdanden och anpassar till målgruppen och deras behov. Hon omnämns ofta som en extremt motiverande föreläsare som skapar bestående förändring och inspirerar till agerande och innovation för egen del.
Nedan några exempel på föreläsningar som Annika kan utgå ifrån:

Innovationsworkshop utifrån Business Model Canvas - identifiera nya målgrupper, kanaler, paketering, partners och leverans som kan resultera i helt nya lönsamma affärer byggda på samma produkter som idag.

Digitalisering för ledning & styrelse - risker och möjligheter i den digitala ekonomin och nya verkligheten med digitalisering, automatisering, AI, blockchain, säkerhetsrisker och nya startupkonkurrenter.

Fail Fast - man kan inte arbeta med innovation om man inte vågar misslyckas. En föreläsning om vikten av att ha mod och utrymme att misslyckas - och hur man systematiskt begränsar konsekvenserna

Annika är även populär moderator inom teknik, digitalisering, media och kommunikation.
Med sin erfarenhet av företags- och affärsutveckling har hon en djup förståelse för de utmaningar som många företag, organisationer, ledningsgrupper och styrelser idag står inför. Hon har stor vana att intervjua och leda paneldiskussioner med experter, ledningsgrupper och chefer på såväl svenska som engelska.

Ämnen bl a:
- Affärsutveckling
- Entreprenörskap
- Innovation
- Sociala medier
- Kommunikation
- Framtidsfrågor

Ring 0765- 800 400 eller fyll i bokningsförfrågan nedan:

Rätt talare kan berika ett möte, förstärka eller understryka ett budskap och motivera, inspirera, roa och underhålla.
En moderator leder och optimerar möten, håller i den röda tråden, klargör sammanhang och leder debatter.
Våra erfarna underhållare fångar publiken, håller stämningen hög och skapar kontakt mellan scen och åhörare.