Flowtalk

Annika Östberg

Föreläsare som ingjuter hopp och mod!

Annika Östberg har en livserfarenhet som överträffar de mesta. Hennes föreläsningar handlar om att komma tillbaka. Om att finna hopp och en framtid trots ett mörkt förflutet.

Annika har suttit i amerikanskt fängelse i 28 år - dömd för mord.
2009 överflyttades hon till Sverige och den 1 maj 2011 blev hon frigiven.

Hennes första bok 'Ögonblick som förändrar livet'  är en bok om val. Om ögonblicksval i livet, och som inte verkar livsavgörande - men som faktiskt är det. Varje val, varje handling, stora som små, bär med sig konsekvenser. Boken skildrar uppväxten i Sverige, flytten till USA och hur hon till slut blev dömd till mord efter att hennes dåvarande pojkvän skjutit ihjäl två personer, däribland en polis.

I hennes andra bok 'Se ljuset i det svarta' berättar Annika om den omtumlande tiden efter frisläppandet då hon upplevde både glädje, lycka men samtidigt en stor ensamhet. Vidare försöker hon ge sin syn på några av de frågor hon ofta möts av och om sin syn på sorg, skuld och tro.

Annika har varit med i både ’Malou efter tio’ och i ’Skavlan’ samt ett flertal podcasts. Hon har också hjälpt människor i missbruk att hitta tillbaka till livet.

I sina föreläsningar berättar Annika om fängelsetiden, den tuffa miljön och hierarkierna bland fångarna men även om den vänskap som odlades bland hennes kvinnliga medfångar.
Hon berättar också om hur det är att gå vidare. Om vad man gör när man, nästan 60 år gammal, ska börja om igen. Hur man förlåter sig själv och försonas sig med det förflutna.

Annika delar på ett innerligt och personligt sätt med sig av hur hon själv fann hopp och till slut en framtid.

Citat från tidigare åhörare:

"Vilken berättelse! Otroligt intressant, ett riktigt toppen-val tyckte alla som lyssnade. Tyckte hennes förhållningssätt till sitt liv var spännande och tänkvärt. Blev väldigt berörd. Annika lyckas vara NÄRVARANDE till 100 % och underbart att hon kör "rakt upp och ner" utan powerpoint osv!"

"Annika berörde djupt med sin föreläsning och trots att hennes historia är mörk gav den hopp och inspiration till oss åhörare. En föreläsning som påverkade många och som vi kommer att minnas länge".

"Annika drog verkligen folk, och det blev fullt fokus från sekund ett och knäpptyst i lokalen. Det var mycket uppskattat, många har kommit och tackat mig för bokningen och inspirerats av Annikas berättelse och framförallt hennes sätt att utan konstigheter eller undanflykter berätta sin historia".

Ring 0765- 800 400 eller fyll i bokningsförfrågan nedan:

Rätt talare kan berika ett möte, förstärka eller understryka ett budskap och motivera, inspirera, roa och underhålla.
En moderator leder och optimerar möten, håller i den röda tråden, klargör sammanhang och leder debatter.
Våra erfarna underhållare fångar publiken, håller stämningen hög och skapar kontakt mellan scen och åhörare.