Flowtalk

Åsa Sandell

En fd proffsboxare vid rodret!

Åsa Sandell är samhällsdebattör, kulturjournalist, författare och fd proffsboxare. Hon är också föreläsare och moderator.

Åsa har tagit en fil kand i litteraturvetenskap, och hon har även gått journalistutbildningen vid Lunds universitet. Som journalist har hon arbetat på Dagens Nyheters kulturredaktion och som frilansskribent, bland annat för Expressen och tidningen Svensk Idrott. Hon har varit anställd som kulturredaktör på Helsingborgs Dagblad, där hon fortfarande skriver krönikor och reflekterar över allt från utställningar och debatter till litteratur och media.
Under sin proffskarriär fortsatte hon hela tiden att skriva kulturartiklar och krönikor, varhelst i världen hon befann sig. Det kunde handla om allt från Gleasons gym och om konst och hiphop till baseball och stickning - eller om Barack Obamas historiska seger i presidentvalet. 2009 lämnade Åsa boxarlivet i New York och flyttade tillbaka till Sverige. Med sig i bagaget hade hon den självbiografiska boken ”Bakom garden. Ett boxarliv i tio ronder”.
I februari 2016 släpptes Åsas nya bok: "Den tuffaste ronden, som är en personlig historia om abort, missfall, IVF och äggdonation. Det är en historia som speglar vår samtid och vänder sig till kvinnor i alla åldrar som funderar på barn, längtar efter barn, skjuter upp barn, eller redan har barn.
Allt detta visar på Åsas bredd vad gäller ämnesområden.

Med närvaro och humor modererar Åsa i diverse olika sammanhang. Hon leder också gärna samtal och paneldebatter som exempelvis handlar om sport-, kultur- eller samhällsfrågor.

Ring 0765- 800 400 eller fyll i bokningsförfrågan nedan:

Rätt talare kan berika ett möte, förstärka eller understryka ett budskap och motivera, inspirera, roa och underhålla.
En moderator leder och optimerar möten, håller i den röda tråden, klargör sammanhang och leder debatter.
Våra erfarna underhållare fångar publiken, håller stämningen hög och skapar kontakt mellan scen och åhörare.