Flowtalk

Axel Schylström

Från sjuksängen till scenen!

Axel Schylström känner vi igen från Idol 2015 där han slutade på en hedervärd 4:e plats. För varje vecka i tävlingen såg svenska folket hur Axel växte i sin artistroll och i samma takt blev en allt bekvämare och självklar entertainer.

Vägen till scenen har dock varit en kamp på många sätt. Försommaren 2012 lekte livet för fotbollsspelaren och blivande studenten Axel. Men allt ändrades på några sekunder på väg hem från ett studentfirande, när han och en kompis fick ett snabbt infall. De klättrade upp på ett strömförande tågtak och katastrofen var ett faktum: 16 000 volt gick genom Axels kropp. Den efterföljande smällen var öronbedövande och ljusskenet syntes hundratals meter därifrån. 70 procent av Axels hud fick svåra brännskador och han kämpade för sitt liv.

Väl utskriven från sjukhuset började den långa vägen tillbaka. Att bara visa sig ute var plågsamt till en början och blickarna från andra var svåra att uthärda. Kroppen fungerade inte som den skulle rent fysiskt och smärtorna var ständiga följeslagare. Att söka till Idol var en helt orimlig tanke för Axel.
Men han gav inte upp! Axel drev sig själv till att våga göra saker igen. Detta resulterade i att han stod på scenen på bästa sändningstid i ett av Sveriges mest populära tv-program. Det var en vinst så stor som någon!

Axel föreläser numera om sin resa. Han berättar om hur det är att vara på botten och ta sig upp till ytan igen. Han inspirerar andra till att kämpa för sina drömmar och nå uppsatta mål. Han är beviset för att allt man vill går att uppnå, trots begränsade förutsättningar. Vägen kanske blir lite längre och krokigare men med vilja och motivation så går det!
Axel säger: Det är klart att jag har varit deprimerad för att jag inte ser ut som jag gjorde förr, och det är en fysisk ansträngning att ha stramande ärr. Men nu är det som det är och jag måste göra det bästa av saken. Jag vill också dela med mig inspiration till andra!

Ämnen bl a :
- Målsättning – att uppnå mål
- Förändring
- Passion
- Inspiration
- Motivation

Ring 0765- 800 400 eller fyll i bokningsförfrågan nedan:

Rätt talare kan berika ett möte, förstärka eller understryka ett budskap och motivera, inspirera, roa och underhålla.
En moderator leder och optimerar möten, håller i den röda tråden, klargör sammanhang och leder debatter.
Våra erfarna underhållare fångar publiken, håller stämningen hög och skapar kontakt mellan scen och åhörare.