Flowtalk

Björn Söderberg

En entreprenör med hjärta och hjärna på rätt ställe!

Björn Söderberg åkte till Nepal som nittonåring för att “få nya perspektiv på livet”. Han är idag en ung social entreprenör som redan byggt upp flera företag, i Sverige och i Nepal. De jobbar med Återvinning, Biobränsle, Webbutveckling och Städning.
I sitt företagande utmanar Björn ständigt gamla tankemönster och sociala strukturer. Han menar att: ”Socialt ansvarstagande och värnandet om miljön är lönsamt när det omsätts i praktisk handling, inte när man skriver om det i vackra policydokument”. Björn visar själv med sina företag att hållbarhet och socialt ansvar är lönsamt och hur framtidens företag måste agera. Han menar att framtiden tillhör de som tar ansvar idag!

Björn föreläser om globalt entreprenörskap med goda värderingar och socialt ansvar som affärsidé. Han understryker vikten av att våga tro på sina idéer.
Med egna exempel och erfarenheter visar Björnentreprenörer hur man säljer sin produkt innan den existerar, kommer över sina mentala spärrar och skaffar sin första kund.
I hans föreläsning får man också följa med honom på hans resa till Kathmandu, en miljonstad utan någon organiserad sophantering och med många människor som aldrig får chansen, på grund av sitt kast eller sitt kön. Resan går från slummen vid Bagmatifloden i Kathmandu till styrelserummen i våra svenska företag.
Björn berättar bland annat om hur de kom på idén att återvinna skräpet på gatorna i Kathmandu och tillverka produkter som säljs över hela världen. Han berättar också om WebSearch, IT-företaget som arbetar med outsourcing, men på ett väldigt otraditionellt sätt, med starka värderingar och personalen i fokus. Företaget jobbar också för att stoppa Brain-drain och anställer personer som inte har haft råd att gå färdigt universitetet.
Björn visar med konkreta exempel från sina företag hur hållbart blir lönsamt och hur framtidens företag kommer att se ut. Han utmanar oss att tänka till hur vi kan förändra vår egen verksamhet och vårt eget beteende.

Men vägen till framgång har naturligtvis inte varit enkel. Björn erkänner också sina mest korkade beslut och delar med sig av kulturkrockar som lockar till skratt. Björns entreprenörskap och skaparglädje smittar verkligen av sig. Han sprider känslan av att inget är omöjligt. Man går ifrån hans föredrag med en känsla av att vilja göra något. Föreläsningen visar att det går att förändra och att "Den som inte misslyckats har aldrig försökt."

Ämnen bl a:
* Entreprenörskap
* Globalt entreprenörskap
* Socialt ansvarstagande
* CSR
* Miljö
* Kulturkrockar

Ring 0765- 800 400 eller fyll i bokningsförfrågan nedan:

Rätt talare kan berika ett möte, förstärka eller understryka ett budskap och motivera, inspirera, roa och underhålla.
En moderator leder och optimerar möten, håller i den röda tråden, klargör sammanhang och leder debatter.
Våra erfarna underhållare fångar publiken, håller stämningen hög och skapar kontakt mellan scen och åhörare.