Flowtalk

Carl Johan Sundberg

Professor som vet vad träning gör för hälsan!

Carl Johan Sundberg är professor i molekylär och tillämpad arbetsfysiologi vid institutionen för fysiologi och farmakologi på KI.

Carl Johans meritlista är lång och han har gedigen erfarenhet inom sitt område.
Han är inspektor för Medicinska Föreningen i Stockholm och ordförande i läkarprogrammets tentamenskommitté vid Karolina Institutet. På KI har han utvecklat och lett ett flertal kurser, bland annat Fysisk Aktivitet på Recept, Människans Fysiologi, Medicin för Journalister, Populärvetenskaplig Kommunikation, Idrottsmedicin, Effektivt påverkansarbete och Sjukvårds- och näringslivsmanagement för blivande läkare. Han har erhållit Karolinska Institutets Pedagogiska pris och den Europeiska Kommissionens ”Descartes Communication Prize for Excellence in Science Communication”.
Carl Johan är också medicinsk redaktör på Läkartidningen, ledamot i Internationella Olympiska Kommitténs Medicinska Kommission, ledamot i Europeiska rymdorganet ESAs arbetsgrupp för ”human spaceflight”, ledamot i styrelsen för Centrum för Idrottsforskning, ordförande för Forska! Sverige samt ordförande i det vetenskapliga rådet för Göteborgs Internationella Vetenskapsfestival.
Han har även skrivit läroböcker, däribland Biologi Direkt för högstadiet och faktaböcker såsom Hälsa på Recept – träna rätt, må bättre lev längre (tillsammans med Anders Hansen).

Carl Johan är en riktig entreprenörssjäl som tycker om att initiera och bygga nytt.
Han forskar om vad som egentligen händer i kroppen när vi tränar och hur det bidrar till ökad hälsa och förbättrad fysisk funktionsförmåga. Man är på det klara med att regelbunden träning leder till en mängd positiva effekter, som bland annat att det bildas nya blodkärl, att blodtrycket förbättras och att inflammationssubstanser blir mindre aktiva. Vi vet kort sagt att vi mår bra av fysisk aktivitet, men många frågor om varför vi mår bra av träning återstår att besvara.

Carl Johan är en uppskattad föreläsare inom sitt område. Nedan finns några exempel på rubriker han kan tala utifrån:
• Träning, gener och hälsa
• Detta händer i kroppen när du tränar
• Regelbunden fysisk aktivitet påverkar din hjärna
• Träning bromsar åldrandet
• Intervallträning – mer effekt på kortare tid
• Doping
• Människan i rymden
• Att skapa nytta från forskning

Ring 0765- 800 400 eller fyll i bokningsförfrågan nedan:

Rätt talare kan berika ett möte, förstärka eller understryka ett budskap och motivera, inspirera, roa och underhålla.
En moderator leder och optimerar möten, håller i den röda tråden, klargör sammanhang och leder debatter.
Våra erfarna underhållare fångar publiken, håller stämningen hög och skapar kontakt mellan scen och åhörare.