Flowtalk

Catarina Rolfsdotter

Jobbar för hållbar utveckling!

Catarina Rolfsdotter-Jansson  är utbildad journalist med studier på Lunds Universitet (Kulturvetarlinjen, Statskunskap och Pressvetenskap) samt på Skurups Journalistlinje.

Catarina har även TV-reporterutbildning från Channel 7 i New York och har under 2013 arbetat som programledare på SVT i programmet 'Arga doktorn'.
Hon är programledare för det internationella TV-programmet 'Climate Action News' och var den första journalist som gjorde en filmad intervju med Greta Thunberg.
Hon har i många år skrivit och talat om hur vi genom ökad kunskap och medvetna val kan skapa bättre livskvalitet - inte bara för oss själva, utan även för andra.
I sitt arbete som journalist, författare, föreläsare, moderator och yogainstruktör vill hon bidra till att skapa en hållbar framtid.

Catarina är medgrundare till den internationella klimatorganisationen 'Our Kids´Climate'.
2019 mottog hon Region Skånes fina hederspris i miljö för sitt engagemang i miljöfrågor de senaste 25 åren.

I föreläsningarna tar Catarina upp hur man förhåller sig till vår tids utmaningar så att man tar hand om både sin och planetens hälsa.
Hon ger många positiva och praktiska exempel på vad du kan göra som är välgörande för både hälsan, plånboken och miljön.
Självklart kan Catarina också prata ur ett företagarperspektiv och tipsa om hur ni som företag eller arbetsplats kan göra skillnad.
Oavsett inriktning så specialskriver och anpassar hon sitt material efter målgrupp.

Nedan några exempel på föreläsningar med Catarina:

Klimatet: Hot, hopp & handling
Klimatfrågan är vår ödesfråga. Fler och fler vill agera, men hur? Och vad gör egentligen skillnad?
Hur får vi mest effekt och hur tar du fram dina superkrafter för klimatet? För att agera måste vi ha kunskap, men också hopp.
Catarina bjuder här på en känslomässig föreläsning där helheten i klimatfrågan presenteras.

Framtidsspaning baklänges -2050: Så fick vi en hållbar värld
Vi står inför en hel del utmaningar. Både som företag och individer.
Catarina låter oss uppleva hur vi löst de flesta . Hon tar med publiken på en hisnande tur baklänges från 2050 som lämnar oss med framtidstro och nya affärsidéer.

Hållbar människa
Hur lever man på ett sätt som tar hand om både en själv och planeten? Catarina varvar fakta med övningar i mindfulness. Föreläsningen ger konkreta tips om hur man anpassar sin livsstil för att minska sin klimatbelastning utan att minska sin livskvalitet.

Så bygger vi en hållbar stad – The Malmö Way
Catarina har sedan 2001 arbetat som konsult i olika projekt om hållbar utveckling i Malmö stad, både skrivit publikationer, guidat internationella besökare, modererat konferenser och hållit föredrag. Hon berättar om Malmös uppmärksammade arbete med hållbar utveckling; ekostadsdelarna, solenergisatsningen, Fairtrade City, den ekologiska skolmaten, transportstrategierna mm.

Catarina kan även anlitas som moderator.

Ämnen:
* Hållbar utveckling
* Livskvalitet
* Klimatsmart livsstil
* Stresshantering
* Hälsa

Ring 0765- 800 400 eller fyll i bokningsförfrågan nedan:

Rätt talare kan berika ett möte, förstärka eller understryka ett budskap och motivera, inspirera, roa och underhålla.
En moderator leder och optimerar möten, håller i den röda tråden, klargör sammanhang och leder debatter.
Våra erfarna underhållare fångar publiken, håller stämningen hög och skapar kontakt mellan scen och åhörare.