Flowtalk

Cecilia Hertz

Med siktet inställt mot rymden!

I slutet av 90-talet studerade Cecilia Hertz till industridesigner vid Lunds Tekniska högskola, som har ett nära samarbete med den amerikanska rymdflygstyrelsen NASA i Houston. Det väckte hennes intresse för rymden. Hon valde därför att specialisera sig på rymddesign och besökte NASA regelbundet när hon som ett examensarbete tillsammans med tre studiekamrater designade inredningen till den Internationella Rymdstationens (ISS) räddningskapsel.

Tack vare att hon vägrade lyssna på alla tvivlare - de som försökte övertyga henne om att hon drömde om det omöjliga - har Cecilia blivit en framgångsrik entreprenör. Hon driver ett företag där hon förutom rymddesign också fokuserar på att överföra rymdteknik och rymdforskning till jorden. Hon har satt Sverige på rymdkartan och kan lista Nasa bland sina uppdragsgivare.

Cecilia har även blivit en efterfrågad talare, inte minst genom det ökande rymdintresse man kan se genom hela samhället, både vetenskapligt, i film och mode osv. I sina föreläsningar kan hon t e x berätta om sitt entreprenörskap, sitt samarbete med NASA och ESA eller om hur de överför rymdteknik till industrin för att skapa hållbar utveckling, bl.a med inriktning på greeen buildings och sustainable cities.

Ämnen bl a:
* Innovation
* Entreprenörskap
* Att våga
* Hållbar utveckling
* Rymddesign

Ring 0765- 800 400 eller fyll i bokningsförfrågan nedan:

Rätt talare kan berika ett möte, förstärka eller understryka ett budskap och motivera, inspirera, roa och underhålla.
En moderator leder och optimerar möten, håller i den röda tråden, klargör sammanhang och leder debatter.
Våra erfarna underhållare fångar publiken, håller stämningen hög och skapar kontakt mellan scen och åhörare.