Flowtalk

Claes Hellgren

En fantastisk lagbyggare!

Claes Hellgren har varit spelare och ledare inom svensk och internationell handboll på elitnivå i över 30 år. Han spelade 214 landskamper i handboll och idag arbetar han som expertkommentator och med spelarutveckling på elitnivå samt håller föreläsningar där han bl a talar om hur man bygger ett lag och om allas ansvar för att nå mål.

Claes arbetar mycket med utveckling av både individer och grupper. Han har gjort sig känd som en talare med enkla och pedagogiska modeller som är lätta för åhörarna att omsätta i praktisk handling. Hans mål att genom sina föreläsningar skapa de rätta förutsättningarna - att undanröja hinder - och att nå mätbara resultat. Han hjälper till att skapa arbetsglädje och laganda i företaget eller organisationen.

Han talar mycket om att vara tydlig med både affärsidé och normer. Det gäller också att vara och våga göra något annorlunda samt att tänka i nya banor. Han framhåller vikten av att sätta medarbetaren i centrum (MIC). Det avgörande är att förstå att alla människor har idéer och att man skall utnyttja den oerhörda kraft som finns hos varje individ.
I föreläsningarna används mycket metaforer och paralleller från idrotten och Claes kopplar det till den verklighet som råder inom t e x näringslivet.
Som föreläsare har han lätt att nå fram. Genom att vara positiv, jordnära och lyhörd för vad beställaren efterfrågar har han blivit en mycket omtyckt talare i olika sammanhang.

Ämnen bla.
- Teamarbete
- Grupputveckling
- Lagarbete
- Ledarskap & Coaching
- Mål
- Personlig utveckling
- Motivation
- Feedback
- Normer & Värderingar
- Rekrytering

Ring 0765- 800 400 eller fyll i bokningsförfrågan nedan:

Rätt talare kan berika ett möte, förstärka eller understryka ett budskap och motivera, inspirera, roa och underhålla.
En moderator leder och optimerar möten, håller i den röda tråden, klargör sammanhang och leder debatter.
Våra erfarna underhållare fångar publiken, håller stämningen hög och skapar kontakt mellan scen och åhörare.