Flowtalk

Per Grankvist

En både underhållande och upplysande föreläsare!

Per Grankvist är folkbildare, författare och föreläsare. Han har två specialområden: hållbarhet och mediekunskap.
Som journalist har Per haft uppdrag för bland andra Sydsvenskan, SvD, Axess, SVT, DN, TV4 och Veckans Affärer. Han syns regelbundet i media för att kommentera aktuella fenomen och händelser.

Per är författare till flera uppmärksammade böcker och essäer, där den senaste heter ”En värld av filterbubblor” och handlar om vår förmåga att förstå världen. Per har kallats en svensk motsvarighet till Malcolm Gladwell för sitt sätt att nyfiket utforska aktuella fenomen på ett oväntat sätt och genom att placera händelser i större sammanhang.

Per har grundat analysbrevet CSR i Praktiken som belyser hur företag tjänar pengar på hållbarhet. Analysbrevet når över 20 000 personer som arbetar med hållbarhetsfrågor i Sverige.

Som föreläsare har Per blivit känd och uppskattad för sitt sätt att utgå från ny forskning och använda konst, kultur och historia för att addera oanade perspektiv på aktuella ämnen på ett underhållande sätt. Både 2015 och 2016 blev han utsedd till en av Näringslivets 150 Superkommunikatörer för sin förmåga att förmedla komplicerade saker på ett begripligt sätt. Hemligheten bakom Pers sätt att folkbilda låter enkel i teorin men är svår för många att genomföra i praktiken. Efter tio år på scen är Per bättre än någonsin och många liknar honom vid en ny Fredrik Lindström.

Nedan exempel på föreläsningar med Per:

Ett lättare sätt att rädda världen – en rolig föreläsning om ett tråkigt ämne
Klimatkris och konsumtionshets, bristande mångfald och integrationsproblem är bara några hållbarhetsfrågor som organisationer förväntas jobba med för att ta samhällsansvar idag. Vi måste helt enkelt prata om hållbarhet!! Problemet är bara att det är världens kanske tråkigaste och mest komplexa ämne att prata om. Lösningen är att hoppa över teorin, dumpa moralen och tala om hur man kan tjäna pengar på det, vilket Per skrivit om i klassikern ”CSR i praktiken”.
Detta är en inspirerande och aktuell föreläsning full av handfasta tips som ofta skräddarsydda för olika verksamheter.

Sticka hål på filterbubblan – är det ens möjligt?
I våra sociala flöden ser vi mer och mer av det vi gillar, och allt mindre av det vi inte gillar. När algoritmerna förenklar våra liv skapar de samtidigt täta bubblor som det är svårt att sticka hål på och ger oss en felaktig världsbild.
Per ger dig här kunskap om hur filterbubblorna påverkar dig och ditt samhälle så att du kan återta makten över din världsbild.

Hitta ditt engagemang – i livet och på jobbet
En stor orsak till stress och oengagemang i livet och på jobbet kan vara att man varken känner att man har kontroll över sin situation eller att man kan göra något åt det. Forskningen visar att om vi hittar vad vi brinner för kan vi undvika att bränna ut oss eftersom det gör vardagen blir mer meningsfull. Som författare till en omskriven bok om engagemang förklarar Per hur man omsätter teori till praktik.

Hållbarhetstrenderna inget företag får missa!
Hur påverkas ett företag eller en organisation av att medborgarna får ett ökat engagemang för en bättre värld? Hur kan man möta konsumenternas behov och dra nytta av deras idéer? Hur kan man göra sitt företag mer hållbart och samtidigt tjäna pengar på det?
I den här föreläsningen berättar Pe om de fem trender som du måste ha koll på framöver. Han blandar tunga fakta med humor och tydliga exempel på vad du kan lära dig av några av världens mest innovativa verksamheter.
I stället för abstrakta bilder och långa PowerPoints utgår Per från en Coca Cola-flaska, en skruvdragare, ett försäkringsbrev, en gammal slips och en löpartröja. Boka en annorlunda, underhållande och tankeväckande föreläsning om ett av vår tids viktigaste ämnen

Ring 0765- 800 400 eller fyll i bokningsförfrågan nedan:

Rätt talare kan berika ett möte, förstärka eller understryka ett budskap och motivera, inspirera, roa och underhålla.
En moderator leder och optimerar möten, håller i den röda tråden, klargör sammanhang och leder debatter.
Våra erfarna underhållare fångar publiken, håller stämningen hög och skapar kontakt mellan scen och åhörare.