Flowtalk

Gunnel Carlson

Med passion för det gröna!

Gunnel Carlson är författare och trädgårdsjournalist.
Vi känner bland annat igen henne från tv-program som 'Gröna Rum', ”Gokväll” och som jury i SVT:s "Trädgårdskampen".
Hon arbetar också med att sprida kunskap och erfarenhetsutbyte bland trädgårdsentusiaster och är en av medarrangörerna till "Tusen Trädgårdar" där människor runt om i landet på en given dag öppnar sina trädgårdar för allmänheten. Hon guidar också trädgårdsresor både i Sverige och utomlands.
Gunnel har gett ut en bok med rubriken "Min gröna passion”, där hon delar med sig av sitt trädgårdstänk. Hon har även en blogg där hon publicerar aktuella trädgårdstips.

Gunnels egen trädgård innehåller allt från vilda partier till grusgångar och ett orangeri. Hon är befriande enkel i sitt tänk gällande många detaljer. Hon är ute jämt och det finns alltid något att göra på tomten.
– Att dagligen vara omgiven av så mycket växtlighet och att jag själv kan få min närmiljö att bli vacker, se hur allt kommer till liv, är så nyttigt och trivsamt. Det är min terapi, säger Gunnel.

När hon inte själv arbetar i trädgården eller med sina andra projekt resor hon gärna runt i landet och förmedlar sina stora kunskaper om trädgårdar, kryddor och exotiska växter. Gunnel föreläser gärna om sitt brinnande trädgårdsintresse och pratar gärna med utgångspunkt från någon av följande rubriker;
- Mina egna gröna rum- och andras. Varför har vi trädgårdar? Gunnels favoriter, om odlingslust men inte plåga. Om trädgårdskulturer i andra delar av världen.
- Ett grönt liv på inglasade balkonger, uterum och i växthus. Hur tar vi vara på dessa möjligheter till odling, grönska, nytta och skönhet?
- Pelargoner- en passion.

Gunnel anpassar alltid sina föreläsningar efter tid plats och publik samt anknyter alltid till säsongen eller platsen.

Ring 0765- 800 400 eller fyll i bokningsförfrågan nedan:

Rätt talare kan berika ett möte, förstärka eller understryka ett budskap och motivera, inspirera, roa och underhålla.
En moderator leder och optimerar möten, håller i den röda tråden, klargör sammanhang och leder debatter.
Våra erfarna underhållare fångar publiken, håller stämningen hög och skapar kontakt mellan scen och åhörare.