Flowtalk

Henrik Jönsson

Föreläsare och oberoende folkbildare!

Henrik Jönsson är expert på IT-företagande, ledarskap och framtidsfrågor, och är en av Sveriges populäraste digitala samhällskommentatorer.

Henrik har byggt flera flerfaldigt Gasell-belönade IT-verksamheter, gett ut böcker om kultur och blivit en populär YouTuber med över en halv miljon videovisningar varje månad.
Han är omtyckt för sitt positiva ifrågasättande, och visar med humor, lekfullhet och verkliga exempel på vägar till konkret förändring.

Henriks föreläsningar hjälper människor att navigera det digitaliserade samhället för ett relevantare ledarskap, för en mer engagerande kommunikation - och för ett verkligt utbyte som får organisationer och människor att må bra och bli effektivare.
Nedan olika exempel på föreläsningar som Henrik erbjuder:

Bevaka och förstå din omvärld: En överlevandsguide till e-pokalypsen.
Detta är en presentation av hur den nära framtiden kommer att se ut, fungera och hur man överlever den.
Föreläsningen inleds med en historisk genomgång av hur den tekniska utvecklingen transformerat samhället, vilket blir en resonansbotten för analysen av de kommande 20 åren.
Henrik tillhandahåller konkreta redskap för att analysera din egen verksamhet och på vilket sätt man positionerar sig för löpande återuppfinnelse i en framtid präglad av allt hastigare förändring.

Att återuppfinna företaget i en kris
Ger livet dig citroner? Gör citronsaft – så går talesättet.
Det är slentrian, och saft är en produkt med låg marginal – men vad gör man i en riktig kris när saft inte gör någon nytta? En citrusfrukt kan faktiskt även bli ett batteri. Med positiv attityd och enkla råvaror demonsterar Henrik med humor och exempel från sina egna misslyckade projekt hur man vänder förlust till vinst och lever ett meningsfullare, mer innovativt liv.

Att identifiera värde: Innovation eller imitation?
Hur sållar man agnarna från vetet, skitsnackarna från superstjärnorna och ”bullshittarna” från businessmännen?
Henrik ger humoristiska exempel från sitt liv i näringslivet och ger publiken konkreta övningar för att lära sig känna igen det autentiska entreprenörskapet i sig själva och andra.

Surfa eller drunkna? Att överleva den digitala informations-tsunamin.
Kommunikation är svårt. Historien präglas av missförstånd och motstånd – men också av framsteg.
Vad skiljer dagens samhälle från tidigare kommunikationsepoker, och hur undviker vi missförstånden, minskar motståndet och omfamnar framstegen?
Följ med Henrik på en resa i kommunikation, från en serietecknarskola i början av 90-talet till en nätpublik på flera hundra tusen människor.
Från det första ordets Kommunikation 1.0 till den digitala svärmens Kommunikation 4.0 – och lär dig de nätsociala koder som skiljer engagemang från irrelevans.

Ring 0765- 800 400 eller fyll i bokningsförfrågan nedan:

Rätt talare kan berika ett möte, förstärka eller understryka ett budskap och motivera, inspirera, roa och underhålla.
En moderator leder och optimerar möten, håller i den röda tråden, klargör sammanhang och leder debatter.
Våra erfarna underhållare fångar publiken, håller stämningen hög och skapar kontakt mellan scen och åhörare.