Flowtalk

Jonas Eriksson

Vet hur det är att vara chef över Zlatan, Messi & Ronaldo!

Jonas Eriksson var 13 år gammal när han inledde sin karriär som fotbollsdomare. Huvudanledningen till att han började döma var att han som het mittfältare i IFK Luleå var en dålig förlorare och ständigt arg på domarna. Idag är Jonas själv domare på högsta internationella nivå och har dömt i både VM och i Champions League.

I början kombinerade Jonas sin domarkarriär i de lägre divisionerna med eget företagande. Han byggde då upp ett företag med 10 MSEK i omsättning till 500 MSEK. Dock var dubbelarbetet mycket krävande och kroppen tog stryk. Han gjorde därför ett val och sålde sitt företag - och blev samtidigt ekonomiskt oberoende. Sedan blev det fullt fokus på domarkarriären och sommaren 2014 dömde Jonas matcher under VM i Brasilien.

I sina föreläsningar pratar Jonas om sitt beslutsfattande inför hela världen som åskådare. Hur man under hög puls och alltid i rörelse tar snabba beslut utan möjlighet att diskutera med andra - samt vikten av att bygga sitt team och hålla ihop det under extrema omständigheter.

Under rubriken ”Mitt jobb: vara chef för Messi, Zlatan och Ronaldo”, berättar han som sina möten med världens bästa fotbollsstjärnor. Hur man hanterar deras egon, hur man som chef (domare) får sina anställda (spelarna) att acceptera dina beslut och dig själv som den naturliga ledaren.

Jonas kan i föredrag även koppla ihop sina bakgrunder som multi-entreprenör och företagsbyggare – med sin karriär som fotbollsdomare. Han pratar då om hur hans domarskap har utvecklat honom som företagare och hur företagandet har gjort honom till en bättre domare. Samt att han hittar synergier mellan ledarskapet i näringslivet och idrotten.

Förbered er på en intressant, givande och underhållande stund med Jonas!

Ämnen
- Ledarskap
- Beslutsfattande
- Kommunikation
- Företagande
- Motivation

Texten får ej kopieras eller användas utan tillstånd från Flowtalk.

Ring 0765- 800 400 eller fyll i bokningsförfrågan nedan:

Rätt talare kan berika ett möte, förstärka eller understryka ett budskap och motivera, inspirera, roa och underhålla.
En moderator leder och optimerar möten, håller i den röda tråden, klargör sammanhang och leder debatter.
Våra erfarna underhållare fångar publiken, håller stämningen hög och skapar kontakt mellan scen och åhörare.