Flowtalk

Kaj Mickos

Våga förnya!

Kaj Mickos är professor i innovationsteknik samt uppfinnare, mentor och innovationsrådgivare. Under sin livsgärning i uppfinnar- Sverige har Kaj blivit en legend och han hjälpt tusentals uppfinnare och entreprenörer från ax till limpa.
Själv har denne finlandsvensk, som verkat i Sverige under hela sitt aktiva yrkesliv, en gedigen egen uppfinnarbakgrund. Han har bland annat uppfunnit en prisbelönad miljö­processor som används för att torka organiska restprodukter och en brunnsöverbyggnad som används i många europeiska länder.

Kaj samlade också för några år sedan all sin erfarenhet till sin viktigaste uppfinning, som inte är en produkt utan en process. Själv kallar han den för en innovationsfabrik. I all sin enkelhet handlar det om en modell för hur en idé kan förädlas till en färdig produkt på några dagar.
Man stoppar in råvaran, uppfinnaren, i fabrikens ena ände och ur den andra kommer marknadsfärdiga produkter... Metoden fungerar sällsynt väl. Så väl att en idé på 72 timmar kan utvecklas till en marknadsmogen produkt!

Kaj är definitivt inte bara en akademiker som betraktar innovationer ur teoretiska aspekter en stor inspiratör! Han talar om förändring och nyskapande och om hela den process som leder till förnyelse. Han menar ett det inte är färdiga tekniska lösningar som är hemligheten utan att det faktiskt är människor som förnyar Sverige. Och det är genom förnyelse som vi t e x skapar jobb!
I sina föreläsningar om sin egen syn på förändring och nyskapande och i och med detta hjälper han också sina åhörare att få ut så mycket som möjligt av deras befintliga kunskapskapital.

Ämnen:
* Innovation
* Kreativitet
* Nyskapande
* Företagande
* Förändring
* Inspiration
* Motivation

Ring 0765- 800 400 eller fyll i bokningsförfrågan nedan:

Rätt talare kan berika ett möte, förstärka eller understryka ett budskap och motivera, inspirera, roa och underhålla.
En moderator leder och optimerar möten, håller i den röda tråden, klargör sammanhang och leder debatter.
Våra erfarna underhållare fångar publiken, håller stämningen hög och skapar kontakt mellan scen och åhörare.