Flowtalk

Klara Zimmergren

Både roar och engagerar!

Klara Zimmergren är programledare, manusförfattare och komiker. Hon började sin karriär på Sveriges Radio P3, då i programmet Bossanova. Senare har hon medverkat i- och legat bakom en rad produktioner för Sveriges Radio: P3 Apelsin, Christer i P3, Frihamnen i P4, Zimmergren och Tengby i P4 och senare, Zimmergren och Co. Under tre år gjorde hon tillsammans med Mia Skäringer det banbrytande humorprogrammet Rollon i P3. Hösten 2007 översattes denna succé till tv-format, i SVT:s humorserie Mia & Klara. Serien gick i två omgångar med ca 1 miljon tittare i snitt. Humorduon tog hem TV-priset Kristallen för bästa humorprogram två år i rad.
Vi har också sett Klara som programledare för Djursjukhuset i SVT, och för serien ”Bästa vännen” också den för SVT:s barnkanal. Hon har också gjort TV tillsammans med Henrik Schyffert i serien ”Dom kallar oss roliga” för Kanal 9.

Sommaren 2012 sommarpratade Klara om barnlöshet i P1. Programmet blev det årets mest avlyssnade och fick stora ovationer både bland recensenter och privatpersoner. Detta fick till följd att Klara skrev en bok om samma ämne: ”Längtan bor i mina steg”.
Klara har ett mycket stort djurintresse och pratar ofta om sina båda hundars stora påverkan på hennes liv. Kärleken till hundar resulterade i Hundland i P1, en ömsint radioserie om hundens betydelse för människor.
I allt Klara gör, och vad hon än berättar om så vill hon att pendeln ska gå mellan djupaste allvar och humor.

Klara går att engagera som föreläsare och konferencier. Nedan Klaras föreläsningar i korthet:

Längtan bor i mina steg – En lättsam men gripande föreläsning om när livet inte blir som man tänkt sig.
När Klaras program P1 Sommar tonade ut var hennes mejlkorg nästan full av människors berättelser. Ämnet var barnlöshet. Att vänta och längta alldeles för länge på ett barn. En resa som för Klaras egen del efter många år landade i en adopterad son. Trots att det inte borde vara någon skam i att ha svårt att bli förälder så är det många gånger ett tabubelagt ämne. Människor som går igenom ofrivillig barnlöshet måste inte bara ta sig igenom besvikelser , de skall också förhålla sig till en ibland lite ”klumpig” och oförstående omgivning. Klara belyser hur man bäst bör hantera ämnet när man är den som längtar men ger också tips om hur man som anhörig eller anställd inom vården kan göra processen lättare.

Pudel eller Pitbull?
En humoristisk föreläsning om olika personlighetstyper och hur vi kan förstå varandra bättre på arbetsplatsen och i livet. Samt om hur mycket man egentligen kan skämmas för en hund.

Ring 0765- 800 400 eller fyll i bokningsförfrågan nedan:

Rätt talare kan berika ett möte, förstärka eller understryka ett budskap och motivera, inspirera, roa och underhålla.
En moderator leder och optimerar möten, håller i den röda tråden, klargör sammanhang och leder debatter.
Våra erfarna underhållare fångar publiken, håller stämningen hög och skapar kontakt mellan scen och åhörare.