Flowtalk

Linda Schilén

Föreläsare bland blommor och blad!

Linda Schilén arbetar som föreläsande trädgårdsmästare, konstnär, författare, inspiratör och växtexpert.

Vi känner igen henne som ett populärt och återkommande inslag på TV4 Nyhetsmorgon, Odlings-tv samt som föreläsare på mässor och trädgårdsföreningar runtom i Sverige.
Våren 2016 släppte Linda sin första trädgårdsbok, ”Genvägar till vacker trädgård”, och året därpå kom den uppskattade uppföljaren ”Genvägar till köksträdgården”ut. Hösten 2018 gav hon ut sin tredje bok "Älskade krukväxter".

Lindas trädgårdskunskaper är gedigna och när hon föreläser så brukar det bli fulla hus vare sig det är en stor mässa eller ett mindre sammanhang. Hon kan skräddarsy rubrik och innehåll efter önskemål (faktabaserade eller säsongsbaserade osv) men har också några föreläsningar som ett basutbud.
Nedan presenteras några olika exempel på föreläsningar.
Oavsett rubrik så är hennes önskan är att kicka igång åhörarnas entusiasmen till trädgård och övervinna tanken om att det är svårt och krångligt – utan istället ta till sig att det är fullt möjligt för alla att få den trädgård man drömmer om.

Genvägar till vacker trädgård
Vill du mycket trädgård men tror dig inte riktigt ha tiden som behövs? Då är detta föredraget för dig! Du kommer att bli förvånad över vilka smarta och enkla medel som finns för att skapa den trädgård du vill. Rätt växtval, blickfång, blommande buskar och välbeprövade trädgårdsmästarknep kommer att förenkla ditt trädgårdsarbete. Det gäller att göra ”rätt trädgårdsval” när du handlar växter, designar rabatten eller planerar ditt trädgårdsarbete. Detta blir genvägarna som får dig att lyckas. Föreläsningen är baserad på boken med samma titel

Genvägar till köksträdgården
Att odla sina egna grödor blir allt mer populärt. Och visst är det en underbar känsla att gå ut i trädgården och plocka ingredienser eller smaksättare till sommarens alla grillmiddagar. Men vägen till skörd kan vara lång! Redan i januari ska de första fröerna sås, ja i alla fall om du vill odla kronärtskockor! Att odla eget kan således vara mödosamt och kräva ständig uppassning. Eller?! Föreläsningen är baserad på boken med samma titel.

Från tomt till trädgård
Plötsligt en dag står du där med en alldeles egen tomt som du ska förvandla till en prunkande trädgård – en dröm som äntligen gått i uppfyllelse!
Men herregud – var ska du börja? Då är denna föreläsning räddningen....
Drömmen är säkert att redan nästa år ha en uppvuxen prunkande trädgård, och det kan vara lite svårt om man inte vet exakt hur.
Men Linda kan hjälpa dig att på snabbast möjliga vis nå dit. Konsten är som alltid att välja rätt växter, och ge dessa de bästa förutsättningarna. I föredraget delar hon ut mängder av enkla konkreta tips på formgivning och bra tänk om val av växter och arbetssätt. Efter föreläsningen vill Linda att du ska vara full av inspiration och mod till att våga starta igång din drömträdgård.

Sagt om Linda som föreläsare:
”Tack för en mycket trevlig föreläsning igår. Jag har varit på många föreläsningar där man har visat bilder och pratat om former och färger. Intressant och trevligt men inte så mycket mer. Men igår på din föreläsning fick jag för första gången en riktigt AHA-upplevelse. Riktiga konkreta tips. Underbart. Det kändes faktiskt att det här är något som jag kan göra. Jag som bara är amatör. Jag blev enormt inspirerad och ville börja på en gång.”

“Tack för en mycket intressant och inspirerande föreläsning. Jag uppskattar alla dina tips och råd!”

”Kan bara säga att jag blev mycket inspirerad! Mycket av de enkla sakerna är ju klockrena!”

“Tack för en jätte inspirerande föreläsning. Det var härligt att lyssna på dej, man ser att du verkligen brinner för trädgård!”

Ring 0765- 800 400 eller fyll i bokningsförfrågan nedan:

Rätt talare kan berika ett möte, förstärka eller understryka ett budskap och motivera, inspirera, roa och underhålla.
En moderator leder och optimerar möten, håller i den röda tråden, klargör sammanhang och leder debatter.
Våra erfarna underhållare fångar publiken, håller stämningen hög och skapar kontakt mellan scen och åhörare.