Flowtalk

Malou von Sivers

Balanserad programledare med spännande erfarenheter!

Malou von Sivers har med drygt 30 år inom journalistiken en oerhörd rutin och erfarenhet från olika projekt. Hon har därmed också en oändlig källa och ösa ur och i sina föreläsningar delar hon frikostigt med sig av sig själv, tips & råd och roliga anekdoter.

Malou är en engagerande och omtyckt föreläsare som gärna talar om de viktiga mötena människor emellan och hur man skapar balans i livet. Hon bjuder på insiktsfulla betraktelser av samhället, relationer och vår hälsa. Hon berättar om sina egna möten med några av världens mest kända ledare och megastjärnor.
Hon lyfter frågeställningar som; Varför blir ett möte djupare och mer spännande än andra?
Eller; Vad är det som krävs för att den människa som man möter eller talar med ska öppna sig, känna tillit och våga berätta saker som berör?
Hennes erfarenheter går att använda för varje människa, i ett förhållande, ute på arbetsplatsen eller med vänner.

Nedan ett par olika exempel på föreläsningar med Malou:

Mänskliga möten
Det mänskliga mötet kommer att bli allt viktigare i framtiden. Vi tillbringar numera mer än sju timmar på nätet, där vi stirrar in i olika skärmar. Vi har stor bekantskapskrets och vi delar våra erfarenheter med många. Vi vet dessutom väldigt mycket om varandra. Men kontakten på nätet går aldrig att ersätta med ett mänskligt möte där alla sinnen är närvarande. Vinnarna i framtiden är de människor som förstår vikten av det mänskliga mötet.
Malou von Sivers har gjort sig känd för att med sin lyhördhet få till magiska möten i de mest omöjliga och stressade situationer. Hon har suttit mittemot upptagna världsstjärnor med kameror, assistenter och medarbetare som larmar och står i. Men tack vare sina unika redskap har hon varje gång skapat ett mentalt rum där tiden står stilla och hennes möten har blivit både mänskliga och magiska. I sina föreläsningar berättar Malou om flera intressanta möten. Hon delar med sig av sina unika erfarenheter till publiken så att var och en kan använda detta i sin vardag, med sin partner, på jobbet, som arbetsledare, förälder och vän.
Hon berättar bland annat hur det gick till när FN:s generalsekreterare Kofi Annan gick in bunkern med en av västvärldens mest hatade män, Saddam Hussein, för att få igång en dialog om fred. Malou fick själv veta allt direkt av Kofi Annan när hon träffade honom högst upp i FN-Skrapan.
Hon har även en spännande story om Nelson Mandela, som plötsligt bestämde sig för att göra ett undantag och öppnade sig för Malou om sitt privata liv, sin kärlek till Winnie Mandela och sina innersta tankar.
Hon har också mött en av världens mest hyllade och fruktade regissörer Ingmar Bergman, som då berättade för Malou om sin rädsla för döden och för att inte duga. Intervjun blev världsberömd och har visats under många år runt om i världen

Att visa svaghet ger styrka och mod
Den 10 juli 2016 var Malou von Sivers Sommarpratare i P1. Det handlade om hennes djupt personliga berättelse om den svåra barndomen. Men det var även en berättelse om försoning och att läka för att gå vidare och inte fastna i offerrollen. Programmet fick en enorm respons och ligger tvåa som det mest delade sommarprogrammet, enligt Dagens Media och Sveriges Radio.
De två första dagarna hörde drygt 200 000 personer av sig. Människor som kände igen sig, skrev att de blev hjälpta och att de upplevde hur skammen gav vika för första gången i deras liv. Malou har efter detta jobbat fram en föreläsning om konsten att försonas för att gå vidare och att inte låta barndomen upprepa sig på jobbet, i relationer eller i föräldrarollen. Att visa sin sårbarhet är vägen till att leva helhjärtat.
I denna föreläsning tar Malou även upp andra intressanta frågeställningar som; måste man alltid försonas? Kan man försonas med en förälder som är död? Är det alltid bra att visa sårbarhet eller ska man välja sina tillfällen.

Ämnen:
* Möten - Mötesteknik
* Inspiration
* Balans i livet
* Förändring
* Stress

Ring 0765- 800 400 eller fyll i bokningsförfrågan nedan:

Rätt talare kan berika ett möte, förstärka eller understryka ett budskap och motivera, inspirera, roa och underhålla.
En moderator leder och optimerar möten, håller i den röda tråden, klargör sammanhang och leder debatter.
Våra erfarna underhållare fångar publiken, håller stämningen hög och skapar kontakt mellan scen och åhörare.