Flowtalk

Navid Modiri

Med samtalet som verktyg!

Navid Modiri är kreatör, artist, föreläsare och samtalsaktivist.
Han är född i i Iran och uppvuxen i Göteborg. Han har stått på scen sen han var 16 år och bland annat varit programledare i P3 och i Sveriges television med ”Filmkrönikan” och ”Diktatorn”. Han har gjort hundratals framträdanden som föreläsare och med sitt band ”Navid Modiri & Gudarna”.

Navid älskar arbeta med fokus på samtalet, att ställa nyfikna frågor och sätta igång människors fantasi. Han vill få oss att tänka på förändring och framtid och använda kreativitet för att skapa en bättre värld. Han är en äkta "doer" som skrider till verket när han ser en möjlighet att förstå och förändra.
2009 fick han Stora bloggpriset för sin blogg ”365 saker du kan göra”, vann priset som årets kommunikatör och blev nominerad till Stiftelsen Konungens ledarskapspris.
Han har samlat in 50.000 kronor med hjälp av sina Facebookkompisar för att spela golf med Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson, sommarpratat i P1 om att ”Allt är påhittat” och tillsammans med Svt och UR låst in 8 unga människor i programmet ”Diktatorn” för att undersöka vad demokrati egentligen är.

Navid har skrivit boken "Hej Syster". Med utgångspunkt i sitt eget liv berättar han i boken om Sverige idag – om integration, flykt och utanförskap – men också om språkets makt att sammanföra människor. Det är en berättelse om svårigheten att anpassa sig till ett nytt land, om att hitta hem, och om flykt i en vidare mening: Kanske befinner vi oss alla egentligen på flykt från någonting?

Navid är en mycket omtyckt föreläsare med flera olika möjligheter till infallsvinklar.
Genom att vara en person som själv skapar egna projekt och hjälper chefer och organisationer att tänka större samlar han erfarenhet, kunskap och exempel som han sedan föreläser och håller workshops om.
Han vill lyfta nivån till det där lilla extra och gärna involvera och engagera deltagarna mer än att bara sitta still, lyssna och fika.

Lilla kreativitetskolan
Föreläsningen svarar på de enkla frågorna om kreativitet, visar hur du och din organisation kan bli mer nytänkande, utan att det är varken farligt eller skadligt,
och hur ett steg i taget kan leda till mer innovation och nytänkande i hela organisationen. Föreläsningen passar utmärkt för er som på ett tryggt och roligt sätt vill börja prata om kreativitet.

Allt är påhittat!
Har du tänkt på att allt du ser runt omkring dig är påhittat av människor som du och jag? Det innebär att det som kommer att skapas framöver och också framtiden är ett gemensamt mänskligt påhitt. Frågan är om du och ni vill stå vid sidan av och se på, eller vara med och hitta på framtiden.
Den här föreläsningen är för er som är beredda att bli utmanade och ta steget längre för att bli kreativa på djupet. Många pratar om att tänka utanför boxen, men det krävs styrka och mod för att våga kliva utanför den egna boxen. Samtidigt är detta en nödvändighet för att skapa nya lösningar, tjänster, produkter och möjligheter.

Alla vill ha mångfald men ingen vill dö!
Många organisationer påstår sig jobba med mångfald, medan det i själva verket visar sig att de har en mångfaldspolicy som ingen har tittat på eller
förstår varför de ska arbeta med. Ofta tror organisationen att mångfald är att anställa två människor med invandrarbakgrund och att det sen är klart.
Inget kunde vara mer fel..... Mångfald är inte ett diplom du har på väggen. Det är något du uppnår genom att utmana normer och strukturer, och det kommer att vara besvärligt.
Denna föreläsning utmanar, bråkar lite med dig och går in på djupet. Detta är för er som är beredda att ta nästa steg i arbetet kring mångfald.

Om Navid som föreläsare:
Uppskattade verkligen Navids proffsighet och genuina intresse för att göra en så bra föreläsning som möjligt. Extremt engagerande och hela tiden med en "nerv" som gjorde att man satt lite på nålar. Extremt starkt avslut på föreläsningen, så jag själv satt med gåshud när han var färdig
/Boulebar, Alexander Jönsson och Petter Gustafsson

”Jag upplever Navid som en otroligt inspirerande och närvarade person som ärligt delar med sig och har en unik förmåga att engagera och få folk att öppna sig, berätta för varandra och ta ställning till de sakerna som i grunden betyder mest.”
/Mark Jensen. Vd Carlsberg Sverige

”Efter ett möte med Navid Modiri kan man inte bli annat än bli inspirerad. Han varvar teori och praktiska övningar, livshädelser och filosofiska tankar. Han fick en hel grupp med chefer att känna att resan mot förändring och inkludering startar hos var och en av oss och för att komma dit måste man ha modet att våga se på världen med andra ögon. ”
/Liselott Andersson. Mångfaldschef E.ON

Ring 0765- 800 400 eller fyll i bokningsförfrågan nedan:

Rätt talare kan berika ett möte, förstärka eller understryka ett budskap och motivera, inspirera, roa och underhålla.
En moderator leder och optimerar möten, håller i den röda tråden, klargör sammanhang och leder debatter.
Våra erfarna underhållare fångar publiken, håller stämningen hög och skapar kontakt mellan scen och åhörare.