Flowtalk

Patrik Sjöberg

Höjdhopparen som vägrade flyta med strömmen!

En ljummen junikväll 1987 tog Patrik Sjöberg två korvar med bröd utanför Stockholms Stadion för att stilla sin hunger – sen gick han in på arenan och skrev in sig i historieböckerna genom att hoppa 242 centimeter… vilket då var världsrekord.
Patriks idrottsliga facit är imponerande och hans meriter står sig bra än idag. Han är den ende höjdhoppare som tagit olympisk medalj i tre olympiska spel och han är fortfarande en av de tre höjdhoppare som hoppat högst i världen. Patrik blev en legend redan under sin pågående karriär och har blivit både omtyckt och omstridd för sitt raka sätt och för att han alltid gått sin egen väg. Otaliga löpsedlar har handlat om hans liv både på och utanför idrottsanläggningarna. Men oavsett vad rubrikerna handlat om så har hans resultat på idrottsarenorna runt hela världen talat sitt tydliga språk.

Några år efter avslutad karriär bodde Patrik utomlands men våren 2011 hamnade han åter på löpsedlarna här hemma genom den bomb som slog ner i idrottssverige. Det var då hans bok "Det du inte såg" släpptes och däri avslöjades en hel del dråpliga händelser i hans karriär men framförallt allt nådde mindre trevlig men oerhört viktig information dagens ljus. De sexuella övergrepp han utsatts för fick alla att både häpna och förskräckas. Plötsligt fick många av löpsedlarna genom åren en ny innebörd, hans agerande i vissa situationer fick en förklaring och till bilden av den rebelliske Patrik Sjöberg adderades fler dimensioner.

En föreläsning med Patrik baseras på boken om hans liv och han bjuder på en hel del glimtar från karriären. Humor och insikter blandas friskt. Fokus kan ställas olika - beroende på tillfälle och publik. Ingen vet t e x bättre än Patrik vad som krävs för att nå uppsatta mål och att jobba i motgång vilket gör att han kan bidra i många olika sammanhang, både på företagsinterna och publika evenemang.
Patrik föreläser också för idrottsföreningar och på skolor. Med sina upplevelser som utgångspunkt vill han belysa en problematik som är svår att upptäcka och hjälpa till att motarbeta sexuella övergrepp på barn och ungdomar - och han betonar det stora ansvar som ledare inom idrotten och skolan har.

Ring 0765- 800 400 eller fyll i bokningsförfrågan nedan:

Rätt talare kan berika ett möte, förstärka eller understryka ett budskap och motivera, inspirera, roa och underhålla.
En moderator leder och optimerar möten, håller i den röda tråden, klargör sammanhang och leder debatter.
Våra erfarna underhållare fångar publiken, håller stämningen hög och skapar kontakt mellan scen och åhörare.