Flowtalk

Peter Siljerud

En inspirerande ögonöppnare mot framtiden!

Peter Siljerud har i över 10 år arbetat som trendspanare och framtidsforskare. Han har en bakgrund som framtidsstrateg på Kairos Future och omvärldsanalytiker på Intel. Idag är han vd på Futurewise. 2012 utsågs han till en av Sveriges mest kreativa personer av mediehuset IDG.

Peters första bok "100 trender – din guide till framtiden" nominerades till Årets marknadsföringsbok. 2015 utkom boken bok "Bryt normerna - allt du lärt dig om arbetslivet är fel".
Peter är också en erfaren och internationellt uppskattad föredragshållare som har inspirerat över 25000 personer under åren. På ett både utmanande och inspirerande sätt ritar Peter upp framtidskartor inom en rad olika områden. Han presenterar nya spännande sätt att bryta mot vedertagna sanningar och normer som finns i såväl arbetslivet som i privatlivet - allt med avsikten att väcka åhörarnas lust och kreativitet.

Sannolikt bevittnar vi just nu det mest dramatiska teknikskiftet vi sett under de senaste fyrtio åren i och med Artificiell Intelligens.
Det är svårt att se någon bransch som AI inte kommer att påverka.
Peter erbjuder ett rykande hett föredrag för att förklara vad som händer på detta komplexa område på ett lättbegripligt sätt.
Frågeställningar som tas upp:
• Varför slår AI igenom just nu?
• Vilka inspirerande exempel finns det inom olika branscher?
• Vad innebär AI - egentligen?
• Vilka blir konsekvenserna?
• Vilka möjligheter och hot finns det?
• Hur kan ni förbereda er för att möta skiftet?

Exempel på andra intressanta föreläsningar med Peter:

Framtidens konsumtion och retail
Hur tänker framtidens konsumenter? Vilka värderingar kommer de att präglas av? Peter talar här om de hetaste trenderna inom konsumtion just nu och i vilken riktning de rör sig, så att du kan ligga steget före.

Framtidens teknik och IT
Utvecklingen inom IT och teknik går framåt i en rasande takt, och det gäller för företag och organisationer att hänga med i svängarna så de hinner anpassa sig. Här hjälper Peter till att få en överblick över hur det ser ut i dag och vart vi är på väg i dagens IT-samhälle.

Framtidens försäljning
Hur fångar man idag kundens intresse och skapar förtroende? I föreläsningen talar Peter bland annat om vad som karakteriserar dagens trender och hur man lyckas med sin försäljning även i framtiden.

Framtidens marknadsföring och kommunikation
Över 80 % av svenskarna är negativa till reklam eftersom de blir överösta med det dagligen och det gäller att tänka smart för att få fram sitt budskap. Peter har många tips på hur man fångar kundens intresse och berättar om trender på området.

Bryt normerna – allt du lärt dig om arbetslivet är fel!
Hur ser det ut på din arbetsplats? Är det från 9-17 på kontor? Är det chefen som har makten? Tänk om! I dagens samhälle gäller det att våga utmana sina gamla värderingar. Under denna föreläsning kommer Peter med nya inspirerande sätt att bryta mot vedertagna normer och guida din verksamhet in i framtiden.

Framtidens fastighetsbransch
Detta föredrag lyfter inte bara centrala trender i fastighetsbranschen utan belyser också vilka konsekvenser de får. Peter presenterar tankeväckande exempel och nya inspirerande idéer på hur man kan möta utvecklingen och tänka kring fastighetsutveckling och platser.

Tidigare uppdragsgivare om Peter:
Peter får en 5:a i betyg! Förberedelserna fungerade mycket bra. Allt gick smidigt och enkelt. Han uppfyllde verkligen våra förväntningar.
Bäst tyckte vi var alla exempel från omvärlden. En energisk, duktig och entusiastisk föreläsare!
/Föreläsning för Norrskog

När Peter kommer upp på scenen och drar igång sitt föredrag gäller det för deltagarna att luta sig bakåt och spänna fast sig i stolarna. Föredraget tar åhörarna på en resa i dåtid, nutid och framtid på ett proffsigt och underhållande sätt.
/Föreläsning för Svenska Kyrkan

Nya trender och fenomen fångades med en snygg grafisk presentation. Nyttigt och inspirerande att höja blicken mot framtiden!
/Föreläsning för ICA

Peters trendföredrag var oerhört uppskattat av publiken. Det gav flera tankeställare och genomfördes mycket professionellt. Vi är mycket nöjda!
/Föreläsning för Intel

.

Ring 0765- 800 400 eller fyll i bokningsförfrågan nedan:

Rätt talare kan berika ett möte, förstärka eller understryka ett budskap och motivera, inspirera, roa och underhålla.
En moderator leder och optimerar möten, håller i den röda tråden, klargör sammanhang och leder debatter.
Våra erfarna underhållare fångar publiken, håller stämningen hög och skapar kontakt mellan scen och åhörare.