Flowtalk

Peter Wallén

Föreläsare med sunt bondförnuft och humor!

Peter Wallén är byggnadssnickaren som blev leg. sjukgymnast, familjeterapeut och föreläsare.

Med sin förmåga att fånga humor i vardagen förmedlar han sitt budskap helt utan pekpinnar. På ett  respektfullt sätt och med mycket humor ställer han gamla arbetssätt och rutiner på ända. Det gör att allvarliga ämnen ändå känns mycket hoppfulla. Han är lösningsinriktad och målet  är att tillsammans med de som lyssnar skapa förutsättning för utveckling och förändring, genom att personer/verksamheter själva styr och driver sin utveckling vidare.

Peter vet hur man lyckas med förändrings-och motivationsarbete även när man tröttnat på slentrianmässigt och påklistrat positivt tänkande. Hans mål är att tillsammans med sina åhörare skapa förutsättning för utveckling och förändring - både på arbetsplatsen och i privatlivet.

Nedan syns några exempel på föreläsningar med Peter. Varje föredrag anpassas efter den specifika målgruppen.

Hållbart arbetsliv!
Att bli effektivare och mera konkurrenskraftig med hjälp av människors välmående.

Att motivera sig själv och andra
Motivation är en positiv och energigivande kraft, den höjer intensiteten och kreativiteten i våra handlingar. Paradoxen är, att det är enklare att få med sig människor i missnöje, än i nöje. En föreläsning för dem som önskar välja plus hellre än minus.

Hur många Zlatan tål ett lag?
Om att lyckas tillsammans i en arbetsgrupp eller förening, motivations arbete där man tröttnat på bara positivt tänkande.

Lösningsfokuserat ledarskap
LÖFT ledarskap är ett positivt sätt att leda människor som bygger på att man fokuserar på mål i stället för problem, på resurser i stället för brister, och på det som fungerar i stället för det som inte fungerar. 'LÖFT' håller på att bli ett alltmer populärt förhållningssätt bland många yrkesgrupper; chefer, lärare, sport coacher, psykologer, social arbetare, psykoterapeuter, läkare, med mera.

Om Peter:
Peter Wallén var rolig, fångade publiken och var riktigt skön att lyssna på.
Han hjälpte oss att se det positiva mer än det negativa även om det negativa ibland tar upp en större del. Vi uppskattade mixen av allvar och humor i det han berättar om.
//Mitsubishi Electric

Peter får högsta betyd! Han uppfyllde verkligen våra förväntningar. Han är rolig och lättsam samtidigt som han har ett intressant och lärorikt innehåll
Man kunde lätt relatera hans exempel till sin egen vardag både privat och arbetslivet.
//Sahlgrenska Sjukhuset

Peter vill vi ge 5 i betyg, han uppfyllde helt våra förväntningar. Han har en stor ”igenkänningsfaktor” i sin föreläsning med många exempel från vardagen, allt framfört på ett humoristiskt sätt. Vi hade roligt! Peter sydde ihop föreläsningen och fick fram budskapet med att se det positiva och vad är målet med vår förändring. Vikten av att inte fokusera på vad som är fel utan istället se vad vi vill förändra.
//Swedbank

Peter överträffade våra förväntningar!
Bäst var hans jordnära kombination att blanda något mycket viktigt, såsom förändringsprocesser och det mänskliga beteendet, med humor och glimten i ögat.
Med klockrena, både bildligt såväl som i det han sa, och ärliga exempel kunde nog alla känna igen sig i det som Peter pratade om!
Tror alla gick därifrån med glädje, hopp och med många lärdomar för livet och för det är jag mycket tacksam.
//STT Condigi

Ämnen:
* Motivation
* Team
* Medarbetarskap
* Ledarskap
* Chefsutveckling
* Arbetsmiljö
* Gemensamma mål
* Förändring
* Balans i livet
* Inspiration

Ring 0765- 800 400 eller fyll i bokningsförfrågan nedan:

Rätt talare kan berika ett möte, förstärka eller understryka ett budskap och motivera, inspirera, roa och underhålla.
En moderator leder och optimerar möten, håller i den röda tråden, klargör sammanhang och leder debatter.
Våra erfarna underhållare fångar publiken, håller stämningen hög och skapar kontakt mellan scen och åhörare.