Flowtalk

Robert Karjel

Ledarskap och medarbetarskap under pressade förhållanden

Robert Karjel Robert Karjel har civilingenjörsexamen i Teknisk Fysik. Han har utbildats vid amerikanska Marinkåren och har flugit deras attackhelikoptrar som ende svensk någonsin..

Under 2005 var han Copeland Fellow vid anrika Amherst College i Massachusetts där han arbetade som författare.
Han har gett ut fem thriller/spänningsromaner i ett flertal länder.

Robert är också helikopterpilot och överstelöjtnant i flygvapnet. Han ledde marinens helikoptrar under insatserna vid Estoniakatastrofen.
2010 ledde han på FN:s och EU:s uppdrag sin helikopterdivision i arbetet med att bekämpa piraterna vid den somaliska kusten. De lyckades avvärja mer än 100 piratattacker och eskortera mat och mediciner till miljontals svältande i Somalia. En prestation som rönt stor uppmärksamhet internationellt.
2011 fick Robert en budget på 4,7 miljarder (!) och 100 veckor på sig att bygga upp en medevac-helikopterenhet från ingenting och sätta in i Afghanistan. Projektet var en överenskommelse på högsta politiska nivå mellan Sverige och USA, där 15 Black Hawk helikoptrar byggdes för Sveriges räkning. Inte sedan andra världskriget har ett militärt flygförband satts samman, utbildats och satts in i strid på så kort tid.

Robert vet verkligen vad det innebär att samverka och leda under stor press.
Hans föreläsningar inspirerar kring hur man föder framgångsrika organisationer genom att skapa drivkraft hos individen. Hur man går från den enskildes rädsla att misslyckas, till en gemensam känsla av att vilja uppnå något stort. Han ger insikter om betydelsen av att individen både är villig att ta ansvar, men också ges möjlighet att också ta det. Han talar om hur en organisation likväl som den enskilde medarbetaren framgångsrikt möter helt nya uppgifter trots svåra yttre och inre förhållanden och individens egen tveksamhet eller rent utav rädsla. Du får insikt i och verktyg för hur det "omöjliga" kan delas upp i hanterliga delar utan att helheten förloras och ett faktiskt resultat uppnås.
Robert visar också med oerhört konkreta exempel på hur man uppnår lagsamverkan och hur beslutsprocesser under press kan förstås och underlättas. Han skräddarsyr alla sina föredrag beroende på sammanhang: ledarskap, medarbetarskap eller som ren inspiration, från kortare föredrag till heldagar med workshops. Allt utgår från en egenupplevd, ovanlig, dramatisk och djupt berörande historia.

Om Robert:
"Robert var fantastiskt bra!!! Han både berörde och inspirerade samtliga chefer (som de flesta är ingenjörer i grund och botten). En av dem återkopplade t o m att han under lång tid efter Roberts anförande knappt kunde prata för att han var så tagen av den fantastiska berättelsen som Robert delade med sig av."
//Nina Jernemalm, HR Head PIM RBS Kista, Ericsson AB

"Heelt fantastisk! Det har pratats om Roberts föreläsning i flera dagar nu. Det var fullsatt i lokalen, vilket det aldrig har varit förut. Han kopplade an till deras verksamhet och passade målgruppen perfekt. Otroligt lyckat!"
//Margareta Samuelsson, Quality Management, SAAB Aeronautics

Robert Karjel får högsta betyg. Han uppfyllde våra förväntningar med råge!!!!! Vi tyckte det bästa med Robert är att han berättade allting utan omskrivningar samt var faktabaserad. Han har också en otrolig inlevelse utan att det känns det minsta överdrivet.
Robert är en engagerad och väldigt kunnig/duktig föreläsare med en otrolig ödmjukhet. Det vi bär med oss från hans föreläsning är att tänka på följande vis:
Vad är det du skall göra? Vill jag göra det? Hur skall jag göra det?
//NCC

Ämnen:
* Ledarskap
* Medarbetarskap
* Förändring
* Inspiration
* Motivation
* Storytelling

Ring 0765- 800 400 eller fyll i bokningsförfrågan nedan:

Rätt talare kan berika ett möte, förstärka eller understryka ett budskap och motivera, inspirera, roa och underhålla.
En moderator leder och optimerar möten, håller i den röda tråden, klargör sammanhang och leder debatter.
Våra erfarna underhållare fångar publiken, håller stämningen hög och skapar kontakt mellan scen och åhörare.