Flowtalk

Robin Teigland

Föreläsare med blicken mot den tekniska framtiden!

Robin Teigland är professor i företagsekonomi, med inriktning strategi och digitalisering vid Handelshögskolan i Stockholm.

Hon har en BA (business administration) i ekonomi med hedersbevis från Stanford University, en MBA från Wharton School, en MA i International Studies från University of Pennsylvania, och en Ph.D i Business Administration från Handelshögskolan i Stockholm.
Förutom en imponerande meritlista så vittnar hennes arbetskarriär om enorm kompetens och erfarenhet.
Hon har bland annat arbetat med riskkapitalbolag i Silicon Valley, varit konsult hos McKinsey i Sverige samt i Spanien, jobbat för medtech start-up i Norge, verksamhetsstyrning för Esso i Chile, aktiehandel i Spanien, och international banking i USA.

Robin har även omnämnts Sveriges startup-professor.

Hon är en internationellt eftertraktad talare och har vid flera tillfällen listats som en av Global Top 50 Business Professors på Twitter.
Robins grundton är angelägen och de föreläsningar och workshops hon håller levereras med engagemang och energi.
Hon uppmanar publik över hela världen att börja agera i den digitala världen och visar på vikten av att testa ny teknik – allt för att kunna förstå den revolutionära inverkan som den har.

Hennes forskningsintressen ligger i skärningspunkten mellan strategi, teknik, innovation och entreprenörskap. Framför allt fokuserar Robin på hur internet, sociala medier, kryptovalutor, och annan ny teknik såsom blockkedjor (blockchains), smarta robotar, artificiell intelligens (AI), virtual reality (VR) och 3D-skrivare möjliggör för självorganiserande grupper att skapa värde utanför ett företags traditionella gränser och även utmanar långvariga institutionella strukturer.
En röd tråd i Robin forskning är de informella och nya nätverk som skapats genom internet.

Hennes nuvarande forskning inkluderar projekt inom FinTech, t.ex., kryptovalutor såsom Bitcoin, nya sätt att hitta kapital såsom crowd funding; inom open source communities, t.ex., eZ Publish ecosystem, OpenSimulator, och inom delningsekonomin.
En av hennes forskningsprojekt undersöker vilka faktorer som skapar ett unicorn-bolag, de så kallade enhörningsbolagen är företag i privat ägo som värderas till över en miljard dollar.

Om ni vill veta vad som är värt att satsa på i framtiden, eller om ni vill få reda på de senaste tendenserna inom områden som strategi, innovation, teknik och entreprenörskap - då är Robin Teigland ett säkert kort!

Ring 0765- 800 400 eller fyll i bokningsförfrågan nedan:

Rätt talare kan berika ett möte, förstärka eller understryka ett budskap och motivera, inspirera, roa och underhålla.
En moderator leder och optimerar möten, håller i den röda tråden, klargör sammanhang och leder debatter.
Våra erfarna underhållare fångar publiken, håller stämningen hög och skapar kontakt mellan scen och åhörare.