Flowtalk

Staffan Landin

En bättre värld!

Staffan Landin är journalisten och samhällsvetaren som har ett brinnande intresse för den globala samhällsutvecklingen. Han har arbetat på FN med utvecklingsprogrammet UNDP och på stiftelsen Gapminder i samarbete med professor Hans Rosling.
Hans arbete går ut på att göra tråkig statistik om utvecklingen i världen både intressant och möjlig för ”oss vanliga” att förstå. Han har också under flera år föreläst om detta, både runt om i Sverige och Europa.

Staffan talar om fattigdomsbekämpning och mänsklig utveckling runt om i världen och gör det på ett mycket pedagogiskt sätt. Han ger ett positivt perspektiv på tillvaron trots de stora problem världens står inför och han håller budskapet klart och enkelt utan att för den delen bli ytlig och fördummande. Hans förhoppning med föreläsningarna är att deltagarna ska få upp ögonen på något de inte trodde, ville tro, eller bara inte ens kände till. Utvecklingsområdet är fullt av spännande fakta som helt enkelt bara passerar vår del av världen utan anmärkning.
De presentationer han använder i sina föreläsningar är framtagna på Gapminder vilket gör att utgångspunkter, budskap och exempel i väldigt hög grad är de samma som Hans Rosling använde i sina presentationer.

Ämnen:
•Global utveckling
•Mänsklig utveckling
•Resurser
•Fattigdomsbekämpning
•Förhållanden i världen

Ring 0765- 800 400 eller fyll i bokningsförfrågan nedan:

Rätt talare kan berika ett möte, förstärka eller understryka ett budskap och motivera, inspirera, roa och underhålla.
En moderator leder och optimerar möten, håller i den röda tråden, klargör sammanhang och leder debatter.
Våra erfarna underhållare fångar publiken, håller stämningen hög och skapar kontakt mellan scen och åhörare.