Flowtalk

Staffan Olsson

Staffan Olsson är en av Sveriges i särklass mest respekterade och meriterade lagidrottare.
Som handbollsspelare har han varit med och bärgat två VM-guld, fyra EM-guld, tre OS-silver, ett VM-silver, två VM-brons och fyra tyska mästerskap - samt OS-silver och tre SM-guld som tränare. Staffan är förbundskapten för det Svenska handbollslandslaget sedan 2008 och sedan hösten 2015 även assisterande tränare i franska storlaget Paris Saint-Germain.

Med sin utpräglade vinnarinstinkt och långa karriär har Staffan samlat på sig mängder med erfarenhet både vad gäller vikten av att samarbeta men även att det finns fler än ett sätt att uppnå framgång. Han är en kunnig inspiratör vars föreläsningar riktar sig lika mycket till organisationer och förbund inom sportvärlden som till företagsledningar och bolag inom näringslivet.

Exempel på föreläsningar med Staffan:

Från Missat VM till OS-silver på 45 dagar
Som förbundskapten för det Svenska handbollslandslaget lyckades Staffan att ur ett nederlag – missat VM – samla kraft för att få samma spelare att 45 dagar senare ta ett silver vid London-OS. I denna föreläsning pratar Staffan om vad som händer i en grupp vid motgång och hur man med inspiration och vägledning kan vända motgång till framgång när ”laget” är viktigare än ”jaget”.

Olika vägar till framgång
Staffan har på sin idrottliga resa kommit i kontakt med många olika sorters ledare. Han har varit en del av demokratiska tränaren Bengt Johanssons dynasti inom handbollen ”Bengan Boys” men har även på nära håll upplevt ett betydligt mer auktoritär ledarskap genom sin tränare Noka i Bundesliga. Med paralleller från olika ledarstilar berättar Staffan hur ett mål kan uppnås med olika sorters ledarskap.

Ämnen bl a.
- Lag / Team
- Ledarskap
- Inspiration

Ring 0765- 800 400 eller fyll i bokningsförfrågan nedan:

Rätt talare kan berika ett möte, förstärka eller understryka ett budskap och motivera, inspirera, roa och underhålla.
En moderator leder och optimerar möten, håller i den röda tråden, klargör sammanhang och leder debatter.
Våra erfarna underhållare fångar publiken, håller stämningen hög och skapar kontakt mellan scen och åhörare.