Flowtalk

Susanne Jonsson

En yogande kock från norr!

Susanne Jonsson är i grunden kock och matkreatör. Utifrån den plattformen har hon vidareutvecklat sig och kan även titulera sig tv-kock, kokboksförfattare, bloggare, matstylist, vinexpert, gastronom, konditor, företagare och yogi.

Många känner igen Susanne från tv-programmet 'Go’kväll' på SVT där hon står för den kulinariska delen av programmet.
Hon har gjort sig omtyckt för både sin matlagning såväl som sitt varma och inspirerande sätt.

Susanne är född i Gällivare och uppvuxen i Piteå. Hon har även bott och arbetat i Lyon och Stockholm.
Idag är bopålarna nerslagna i norra Sverige igen och hon är Norrland trogen - även om hon mer än gärna packar väskan för att resa runt i världen i jakt på både gastronomisk och själslig inspiration… eller startar upp sin älskade gröna Folkvagnsbuss Hjördis för äventyr på geografiskt närmare håll.
Hjördis inrymmer allt från skafferi och liten grill till ett gasolkök och farbror Bertils gamla picknickbord.

Susanne och Hjördis har även jobbat tillsammans. 2018 var de på ett 8 veckor långt sommaräventyr för Sveriges Radio P1.Radioprogrammet hette ’Meny Norrlandsresan’ och innebar att upptäcka nya platser och maträtter i den svenska fjällvärlden och skärgården. 2019 var det dags igen, och då handlade det om ett matäventyr längs Inlandsbanan.

Redan som barn väcktes matintresset hos Susanne och hon har det mer eller mindre i ”i blodet”.
Hon kommer från en samisk/svensk/amerikansk familj och hennes farmor drev restaurang i USA. I hemmet lagades och serverades sådant som hennes morfar hade fiskat, jagat eller plockat – d v s mat lagad från grunden.
Susannes matlagning spänner från enkel vardagsmat och husmanskost till rätter som platsar på den lyxrestaurang hon jobbade på i Frankrike.
Matglädje och passion för råvarorna är en gemensam nämnare vad hon än lagar.
Ständigt finner hon nya sätt att imponera med sina enkla och läckra recept. Det se vi prov på i hennes uppskattade kokböcker och i bloggen 'Susannes Skafferi'.
I TV bjuds tittarna på allt från vegetarisk vardagsmat till mer avancerade trerättersmenyer, go’ fika och de senaste gastronomiska trenderna.

Susanne är också utbildad yogalärare i Yin och Hatha Yoga Alliance samt inom Reiki till Level 2.
Hon jobbar med mat- och yogaretreater.
Både bra mat och yoga/meditation är komponenter som höjer välbefinnandet, balanserar det mentala och främjar hälsa.
Susanne pratar mycket om self love och sin syn på hur maten kan hjälpa oss att må så bra som möjligt.
Att se det positiva i möjligheten att flera gånger om dagen investera i sin egen hälsa. Och att ha roligt!
Hon använder ofta sin egen resa från traditionellt skolad fransk kock till yogi och de stora livsförändringarna som låg bakom hennes egen förändring.

Susannes nyfikenhet och vilja att utveckla sig har lett till de härliga kombinationerna av färdigheter hon besitter.
Det innebär vidare att hon kan föreläsa inom hennes områden såväl som att leda aktiviteter som matlagning, yoga- eller meditationspass. Eller varför inte låta henne kombinera?

Ring 0765- 800 400 eller fyll i bokningsförfrågan nedan:

Rätt talare kan berika ett möte, förstärka eller understryka ett budskap och motivera, inspirera, roa och underhålla.
En moderator leder och optimerar möten, håller i den röda tråden, klargör sammanhang och leder debatter.
Våra erfarna underhållare fångar publiken, håller stämningen hög och skapar kontakt mellan scen och åhörare.