Flowtalk

Tareq Taylor

Kritikerrosad kock!

Tareq Taylor är kritikerrosad gourmetkrögare´, kokboksförfattare och uppskattad tv-kock, känd från bl.a. SVTS Trädgårdsmåndag och som gästkock hos Historieätarna. För den internationella publiken är Tareq mest känd för sin TV-serie Tareq Taylor’s Nordic Cookery som sänds i över 100 länder världen över. Numera visas även Trädgårdsmåndag i de Nordiska länderna.
Tareq stod som vinnare i 2017 års upplaga av Kockarnas kamp på TV4. Inför finalen hade han vunnit flest medaljer i programmets historia!
I Malmö driver han populära Slottsträdgårdens kafé samt matstudion och restaurangen, Kockeriet.

Tareqs bok "Klassiker" har fokus på svensk husmanskost. Den innehåller goda recept och ett system som sparar tid, miljö och pengar. Han brinner för god, enkel och hållbar mat i vardagen. Han menar att med en god planering minskar man hushållets kostnad för matinköp, äter klimatsmartare och framför allt smakar det bra!
För Tareq handlar hållbarhet inte bara om att köpa ekologiska produkter utan om en generell inställning till livet och hur vi är mot våra medmänniskor. Har vi en ”slit och släng-inställning” till livet är det så det kommer att se ut. Det gäller att vara varsam och tänka efter. Han har en grund­läggande inställning till livet som innebär att allt är ett kretslopp och det går igen i allt han gör. För Tareq handlar mycket om att värdera sin omgivning.

Att det ekologiska och närproducerade ligger Tareq mycket varmt om hjärtat kan man inte missta sig på. Han åker landet runt och håller föredrag och deltar i event som rör exempelvis ekologisk, hållbar och närodlad mat. När Tareq talar känns hans enorma kärlek till mat och man lämnar hans föreläsningar med massor av experimentlusta och härlig inspiraton!

Nedan finns några exempel på föreläsningar med Tareq:

Mat och Kärlek
Tareq har en livslång och passionerad kärlek till mat. Här får åhörarna följa med Tareq på hans livsresa i matens universum, där mat och kärlek ständigt möts och förenas. Mer personligt än så här blir det inte!

Det Nordiska skafferiet – maten och människorna
Här berättar Tareq om sitt stora intresse för det Nordiska köket. Genom sitt arbete med programserien Tareq Taylor’s Nordic Cookery har han rest runt och utforskat det fantastiska utbud av ingredienser som finns i de Nordiska länderna. En resa som bjudit på stor gastronomisk inspiration och även på underbara möten med människor som brinner för det de gör.

Tareq – matentreprenörens resa
Tareq berättar med inlevelse om sin resa från Kockutbildningen via gourmetrestaurangen Trappa ner och Slottsträdgårdens kafé och dagens arbete som folkkär Tv-kock och krögare – ständigt på utkik efter nya utmaningar.

God och hållbar mat i vardagen.

Alla föreläsningar kan självklart innehålla matlagningsinslag och önskas en annan inriktning än de ovan föreslagna föreläsningarna så är ni välkomna att fråga.

Ämnen bl a:
* Mat
* Inspiration
* Ekologiskt och närodlat
* Hållbarhet

Ring 0765- 800 400 eller fyll i bokningsförfrågan nedan:

Rätt talare kan berika ett möte, förstärka eller understryka ett budskap och motivera, inspirera, roa och underhålla.
En moderator leder och optimerar möten, håller i den röda tråden, klargör sammanhang och leder debatter.
Våra erfarna underhållare fångar publiken, håller stämningen hög och skapar kontakt mellan scen och åhörare.