Flowtalk

Zinat Pirzadeh

Tacka vet jag Sverige – Den psykiska och fysiska resan!

Zinat Pirzadeh kan konsten att berätta och underhålla.
Hon fängslar publiken genom att i alla lägen vara sig själv till 100%. Ironi och självdistans är A och O för denna färgstarka persisksvenska kvinna.

Den mycket omtyckta föreläsningen "Den psykiska och fysiska resan" handlar om livet och flykten från Iran till det lilla norrländska samhället Glommersträsk samt mötet med det nya landet som vuxen. Arbetslivet, det sociala livet, språket, om det kulturella bagaget, möte med myndigheter med mera är ämnen hon tar upp i en underhållande och mycket tänkvärd föreläsning. Zinat tar med publiken på en svindlande magisk berg- och dalbana där skratt och allvar, högt och lågt avlöser varandra.
Det är värme och skörhet uppblandat med mycket humor!

Zinats föreläsning om hedersrelaterat våld baserar sig först och främst på hennes egna erfarenheter, samt den tysta kunskap hon besitter utifrån sin uppväxt före- och efter revolutionen i Iran. I sin roman “Fjäril i Koppel”, tar hon också upp sin syn på hedersrelaterad våld i alla dess former.
Hennes föredrag förklarar en liten del av mekanismerna bakom hederstänkandet och dess konsekvenser i kvinnors och mäns liv ännu idag.

Om Zinat:
Zinat Pirzadeh är proffsig och säker i sin roll, hon har god förmåga att fånga åhörarna och hitta rätt ton och tilltal. Hon är rolig och lätt att lyssna till. Hon fick oss alla att både tänka efter och skratta gott, så väl åt oss själva som åt våra fördomar. Zinat uppfyllde alla våra förväntningar och hon får en 5:a i betyg!
//Föreläsning för Svenska Kyrkan

Ämnen:
* Olikheter och likheter
* Mångkultur och vägledning
* Hedersrelaterat förtryck och våld
* Inspiration och motivation
* Storytelling

Ring 0765- 800 400 eller fyll i bokningsförfrågan nedan:

Rätt talare kan berika ett möte, förstärka eller understryka ett budskap och motivera, inspirera, roa och underhålla.
En moderator leder och optimerar möten, håller i den röda tråden, klargör sammanhang och leder debatter.
Våra erfarna underhållare fångar publiken, håller stämningen hög och skapar kontakt mellan scen och åhörare.